Menu
Daniel Ricciardo er ferdig i Formel 1. Foto: Sergei Grits / AP / NTB

Fanfavoritten Daniel Ricciardo ferdig i Formel 1

Daniel Ricciardo får ikke fortsette for RB-teamet i årets sesong i Formel 1-VM. Han byttes ut for Liam Lawson foran den kommende runden i USA.

Av NTB | 26.09.2024 17:51:33

Sport: Dermed ble den forrige runden i Singapore yndlingen Ricciardos foreløpig siste på øverste nivå i Formel-sirkuset.

RB-laget har på sin X-konto lagt ut en takkemelding til australieren.

– Han har bidratt med mye erfaring og talent i laget, i tillegg til en fantastisk holdning. Det har hjulpet alle til å utvikle seg og til å skape en god kultur, sier teamsjef Laurent Mekies.

Liam Lawson er ventet å erstatte Ricciardo ut sesongen, skriver Formel 1.

Nyheten kommer ikke helt ut av det blå. Ryktene har lenge gått om at Ricciardo ikke ville få fullføre inneværende sesong.

Etter runden i Singapore slet australieren med å holde kontroll på følelsene. Ricciardo signaliserte allerede da at hans tid i Formel 1 trolig var over.

– Muligens, muligens, ja. Hvis det er det, antar jeg at dette var en fin måte å si adios på, sa han til BBC.

– Jeg er ikke helt sikker på hva planen er framover, men samtidig har jeg åpenbart en god idé om hva det blir, la RB-føreren til.

Australieren har vært svært godt likt av Formel 1-fansen, ikke minst som følge av figuren han har gjort i den svært populære Netflix-serien «Drive to survive».

Ricciardo sikret seg ett VM-poeng etter å ha satt løpets raskeste rundetid på nye dekk i avslutningen av Singapores Grand Prix. Det ble hans avskjed med Formel 1, i hvert fall i denne omgang.

(©NTB)

Flere nyheter: