Menu
Serval er et kattedyr som lever i store deler av Afrika. Servalen på bildet er ikke tilknyttet denne saken. Illustrasjonsfoto: Tim Leedy / AP / NTB

Beslaglagt kattedyr i i Haugesund i Mattilsynets hender

Eieren av en serval, et eksotisk kattedyr fra Afrika, ble tirsdag pågrepet mens dyret ble beslaglagt i Haugesund. Nå skal Mattilsynet avgjøre hva som skjer med servalen.

Av NTB | 25.09.2024 15:21:08

Kuriosa og kjendiser: – Hva som er alternativene videre, må vi komme tilbake til når vi har fått satt oss inn i saken og gjort nødvendige vurderinger, skriver Erik Ulvik, som er Mattilsynets seksjonssjef for seksjon planter og dyr i Bergen og omland, i en epost til VG.

De har bistått med å ivareta servalen, som har navnet Niño. Serval er et afrikansk kattedyr som er forbudt å ha som husdyr i Norge.

Eieren har levd i skjul i ett år etter at dyret rømte og ble observert på Os utenfor Bergen i fjor sommer. Hun ble siktet for å ha dyret ulovlig og for ulovlig innførsel av dyret, og har vært etterlyst av politiet. Tirsdag ble både hun og servalen funnet et sted i Haugesund-området.

– Den er på plass og blir godt ivaretatt der den er nå, skriver Ulvik i Mattilsynet videre.

Det er usikkert hva som skjer videre. Dyreparken i Kristiansand har sagt de vil vurdere å ta imot servalen dersom de mottar en slik henvendelse. Dyrevernorganisasjonen Noah har sagt at det vil være uforsvarlig å avlive kattedyret, og de har foreslått å organisere omplassering til et redningssenter i Sør-Afrika.

(©NTB)

Flere nyheter: