Menu
Libanons helsedepartement melder at Israel onsdag morgen har angrepet flere mål i landet. Bildet er tatt i dag, 25. september, i landsbyen Sejoud, sør i Libanon. Foto: Hussein Malla / AP / NTB

Dødstallet stiger etter nye israelske angrep mot Libanon

Minst 51 mennesker er drept og 223 såret i israelske angrep mot ulike mål i Libanon onsdag, ifølge Libanons helseminister.

Av NTB | 25.09.2024 12:51:15

Religion og livssyn: To av landsbyene som ble angrepet, var Joun i sørøst og Maaysrah som ligger omtrent 25 kilometer nord for hovedstaden Beirut. Disse ligger utenfor området der Hizbollah vanligvis antas å holde til.

I den sjiamuslimske landsbyen Maaysrah skal tre personer være drept. Libanons statlige nyhetsbyrå melder at det ble skutt to raketter mot landsbyen onsdag morgen.

Det er første gang Maaysrah blir rammet av angrep i den pågående konflikten. Fjellandsbyen ligger i den hovedsakelig kristne regionen Keserwan i Nord-Libanon.

Øyevitner forteller at et hus og en kafé ble truffet av rakettene.

– Totalt er over 280 Hizbollah-terrormål blitt rammet i dag i Libanon, står det i en uttalelse fra Israels forsvar (IDF) onsdag.

IDF legger til at israelske styrker fortsetter å gjennomføre angrep mot ytterligere Hizbollah-mål. 60 etterretningsmål tilhørende Hizbollah er angrepet av israelske styrker, ifølge den israelske uttalelsen.

Hovedkvarteret til den israelske etterretningstjenesten Mossad ligger i Tel Aviv. Det er ikke kjent om luftangrepet traff Mossad-basen. Påstanden er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Flyalarmen gikk i Tel Aviv som følge av luftangrepet, ifølge IDF. Det har ikke kommet opplysninger om at noen er drept eller såret.

– Det er første gang noensinne at en rakett fra Hizbollah har klart å nå Tel Aviv-området. Den ble avskåret av IDF, sier en talsperson fra Israels militære.

Israelske militærmyndigheter sier at de har angrepet over 280 Hizbollah-mål i Libanon i løpet av onsdag.

Tidligere på dagen hevdet Hizbollah at de hadde ha rettet et luftangrep mot hovedkvarteret til den israelske sikkerhetstjenesten Mossad i Tel Aviv.

Flere nyheter: