LIVESENTER
Menu
Fastrentene i DNB øker, uken etter at de ble satt ned. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Flere banker øker fastrenten uken etter de satte den ned

Både DNB og Nordea øker fastrenten, bare én uke etter at de satte den ned.

Av NTB | 25.09.2024 11:31:09

Økonomi og næringsliv: – Det stemmer at andre banker som senket renten forrige uke allerede har hevet dem igjen, og denne uken hever også vi fastrenten noe – men renten er fortsatt på et lavere nivå nå enn for to uker siden, sier DNBs sjef for personmarkedet i Norge, Marianne Wik Sætre, til NTB.

Det var NRK som meldte om rentehevingen først.

Fastrenten med bindingstid på 3 og 5 år økes. I forrige uke var den billigste fastrenten på 4,09 prosent, i dag er den billigste på 4,5 prosent.

– Justeringen er en følge av store svingninger fra dag til dag i markedsrentene, som påvirker hva bankene selv må betale for fastrentelån, forteller Wik Sætre.

Den laveste renten gjelder for de som binder renten i fem år, ifølge hjemmesidene til banken.

DNB fremhever også at Nordea mandag satte opp sin fastrente. Der var den beste fastrenten med bindingstid på 5 år 3,99 prosent forrige uke. Nå ligger den på 4,24 prosent.

– Fastrentene kan endres fra dag til dag, alt avhengig av bevegelsene i rentemarkedet. Fastrentene ble satt ned sist mandag etter at rentene i markedet hadde falt til et svært lavt nivå. Fra 17. september begynte markedsrentene å stige igjen, og ligger nå på et markant høyere nivå enn ved starten av forrige uke, sier pressekontakt Cathrine Graff til Børsen.

Flere nyheter: