Menu
Quarterbacklegenden Brett Favre røpet i en kongresshøring at han har fått diagnosen Parkinsons sykdom. Foto: Rogelio V. Solis, AP / NTB

Quarterbacklegenden Brett Favre har Parkinsons sykdom

Quarterbacklegenden Brett Favre (54) er rammet av Parkinsons sykdom. Det røpet han under en kongresshøring tirsdag.

Av NTB | 24.09.2024 18:11:22

Sport: Favre er saksøkt for å ha misbrukt velferdsmidler som skulle komme fattige familier til gode i hans hjemstat Mississippi. I høringen snakket han blant annet om et firma han har investert i, som lager medikamenter til hjelp for personer rammet av hjernerystelse.

– Jeg har tapt investeringen i et firma jeg trodde var i ferd med å gjøre et gjennombrudd i behandling av hjernerystelser, noe som skulle hjelpe andre. For meg er det for sent, for jeg fikk nylig diagnosen Parkinsons sykdom, sa Favre.

Firmaets stifter sa seg i juli skyldig i å ha misbrukt velferdsmidler for å betale personlig spillegjeld. Favre benekter at han var involvert.

Favre spilte 20 sesonger i NFL og satte en rekke rekorder med sin fenomenale pasningsarm og evnen til å spille på tross av ulike skader. Fra 1992 til 2010 spilte han 321 kamper på rad.

Han har vært åpen om at han gjentatte ganger spilte selv om han hadde fått hjernerystelse, og at det har påvirket helsen hans.

– Når det ringer i ørene og du ser stjerner, er det hjernerystelse, sa han i et TV-intervju i 2018.

– Og om det er hjernerystelse, har jeg hadde hundrevis, kanskje tusener. Det er skremmende.

(©NTB)

Flere nyheter: