Menu
Innbyggere inspiserer området etter et israelsk luftangrep mot en sørlig forstad til Beirut tirsdag. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Sikkerhetskilder: Hizbollah-leder og fem andre drept i israelsk angrep i Beirut

Israelske styrker har angrepet en bygning i Libanons hovedstad Beirut. Blant de drepte er Hizbollah-lederen Ibrahim Qubaisi, sier sikkerhetskilder i landet.

Av NTB | 24.09.2024 16:51:19

Politikk: Ifølge kildene var Qubaisi et ledende medlem i militsens rakettstyrker.

– Et israelsk angrep traff to etasjer i et bolighus i Ghobeiri-området, sier en libanesisk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP.

Det libanesiske helsedepartementet sier at minst seks personer er drept og 15 såret i et angrep mot Ghobeiri. Hizbollah-tilknyttede redningsarbeidere oppga tidligere at det var tre drepte i angrepet.

– IDF gjennomførte et målrettet angrep i Beirut. Detaljer kommer, heter det i en uttalelse fra militæret.

Det er andre dag på rad at Israel har angrepet det Hizbollah-kontrollerte området i Beirut. En AFP-fotograf på åstedet sa at to etasjer av en bygning i et tettpakket boligstrøk var ødelagt, i tillegg til flere titalls biler og motorsykler i nærheten.

Sikkerhetspersonell fra Hizbollah har sperret av området der angrepet skjedde, mens redningsarbeidere leter etter overlevende i ødeleggelsene.

Mandagens skal et angrep ha blitt rettet mot Hizbollah-lederen Ali Karaki, men ifølge kilder i bevegelsen lyktes ikke dette. Karaki skal ha blitt brakt i sikkerhet.

Tidligere tirsdag sa Israels militærsjef at angrepene mot Hizbollah vil bli trappet opp.

– Situasjonen krever fortsatt intens handling på alle områder, sa Herzi Halevi etter et sikkerhetsmøte.

IDF bekrefter angrepet, men gir ingen ytterligere detaljer.

Over 550 mennesker er så langt drept i israelske angrep mot Libanon mandag og tirsdag, ifølge det libanesiske helsedepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: