Menu
Commanders-quarterback Jayden Daniels (til h.) gratuleres av Bengals-quarterback Joe Burrow etter den historiske prestasjonen i mandagens kamp. Begge spilte for LSU i sin collegekarriere. Foto: Jeff Dean, AP / NTB

Stjerneskudd skrev NFL-historie – er aldri gjort før

Washington Commanders-quarterback Jayden Daniels (23) fikk sitt store gjennombrudd da han førte laget til borteseier over Cincinnati Bengals i NFL mandag.

Av NTB | 24.09.2024 12:41:31

Sport: 2.-valget i vårens draft har ført laget til seier i to av sine tre første kamper, og med mandagens 38-33-seier har han greid noe som aldri før er gjort: Ledet et lag til poeng i samtlige ballbesittelser i to kamper på rad.

Mandag ble det fem touchdown og et trepoengspark på seks angrep. I forrige kamp mot New York Giants ble det trepoengere i samtlige sju angrep. I slik statistikk telles ikke ballbesittelser i omgangenes sluttsekunder hvor quarterbacken bare kneler med ballen for å la tiden løpe ut.

Siden 2000 har det vært 10 NFL-kamper hvor et lag scoret i hver ballbesittelse unntatt sluttsekundene. Det skjer i gjennomsnitt i hver 1300. kamp, og da blir sjansen for å gjøre det to ganger på rad en til 1,7 millioner.

Daniels har etter sine tre første kamper greid det to ganger. Legendene Tom Brady, Peyton Manning, Drew Brees og Patrick Mahomes har til sammen gjort det to ganger på 1094 forsøk.

– Jeg er en konkurransemann, og jeg føler meg velsignet som får sjansen til å spille i denne ligaen. Jeg har forberedt meg veldig lenge på dager som denne, og det som gjøres i mørket kommer alltid fram i lyset, sa Daniels.

– Vi har sett på trening at han tar gode avgjørelser. Han vet når han skal kaste og når han ikke bør gjøre det, og han ser når han kan bruke beina i stedet. Han mister aldri hodet, og nå viser han det i kamp også, sa hovedtrener Dan Quinn.

Både Burrow og Daniels spilte for LSU og vant Heisman-troféet som beste collegespiller før de ble draftet til NFL. Burrow kunne ønske en ny quarterback velkommen på NFLs stjernehimmel da de omfavnet hverandre etter kampen.

Daniels storspilte. Han fullførte 21 av 23 pasningsforsøk, kastet to touchdownpasninger og løp inn ett touchdown, og han innfridde i alle pressede situasjoner. Han er den første quarterback i NFL-historien som over tre kamper har fullført 80 prosent av sine pasningsforsøk og løpt med ballen minst 150 yards.

Bengals-quarterback Joe Burrow var også god, i en kamp som er unik i NFL-historien ved at det verken var en eneste ballerobring eller et eneste tilfelle av at et lag sparket bort ballen på 4. forsøk. Det er første gang det skjer siden man i 1940 begynte å føre statistikk over dette.

(©NTB)

Flere nyheter: