Menu
Marc-Andre ter Stegen risikerer lang tid på sidelinjen etter skaden han pådro seg mot Villarreal søndag. (AP Photo/Alberto Saiz)

Tysklands landslagssjef om stjernekeeperens skade: – Et stort sjokk

Barcelona-målvakt Marc-André ter Stegen ble mandag operert for en alvorlig kneskade. Den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann kaller situasjonen et sjokk.

Av NTB | 23.09.2024 20:51:37

Sport: Barcelona opplyste mandag kveld på egne hjemmesider at solide ter Stegen har vært under kniven etter å ha blitt skadd i søndagens 5-1-seier mot Villarreal i La Liga.

Den tyske landslagsspilleren har pådratt seg en leddbåndsskade i kneet, nærmere bestemt en avrivning av patellarsenen.

Allerede søndag kveld meldte spanske Mundo Deportivo at keeperen i verste fall må tilbringe åtte måneder på sidelinjen. Barcelona skriver ingenting om hvor langt avbrekket blir.

I en uttalelse kaller Nagelsmann målvaktens skade «et stort sjokk». Han uttaler samtidig ingenting om hvem som blir hans erstatter.

– Vi kommer til å savne han veldig både på og utenfor banen. Vi ønsker Marc alt det beste og rask bedring. Vi vil alltid være der for ham på veien tilbake, sier landslagssjefen.

Hoffenheims Oliver Baumann og Stuttgarts Alexander Nübel har vært andre- og tredjekeeper på landslaget den siste tiden. De står begge uten kamper med flagget på brystet.

Kevin Trapp i Eintracht Frankfurt og Fulhams Bernd Leno har ni landskamper hver og kan være aktuelle.

At Bayern München-keeper Neuer skal gjøre comeback på landslaget virker svært usannsynlig.

– Vi må vente og se. Det er en alvorlig skade. Det kunne man se på måten han landet på, sa Barcelona-trener Hansi Flick etter kampslutt.

Barcelona har innledet La Liga-sesongen på fryktinngytende vis. Seks kamper har gitt like mange trepoengere og +17 i målforskjell. Tabelltoer Real Madrid følger fire poeng bak.

For den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann er skaden dårlig nytt. Ter Stegen har endelig blitt førstekeeper på landslaget etter å ha spilt andrefiolin for Manuel Neuer i en årrekke.

Helt på tampen av den første omgangen mellom Villarreal og Barcelona søndag landet ter Stegen forkjært da han var ute og fanget en ball i sekstenmeteren. Tyskeren indikerte raskt at han hadde svært vondt, og den erfarne sisteskansen ble til slutt fraktet av banen på båre.

(©NTB)

Flere nyheter: