Menu
Everton har fått ny eier. Her er spissen Beto i aksjon mot Southamptons Taylor Harwood-Bellis. Foto: Peter Byrne / PA via AP / NTB

Enighet om amerikansk oppkjøp av Everton – men handelen kan kollapse

Det amerikanske selskapet Friedkin Group er enig med eieren av Premier League-klubben Everton om et oppkjøp, men viktige godkjenninger mangler fortsatt.

Av NTB | 23.09.2024 16:31:17

Sport: Den engelske klubben opplyser selv på X på enigheten som foreligger.

– Vi er glade for å ha oppnådd en avtale om å bli forvaltere av denne ikoniske fotballklubben. Vi fokuserer på å sikre de nødvendige godkjenningene for å fullføre transaksjonen, sier en talsperson i Friedkin Group.

Fra før har selskapet aksjer i Serie A-klubben Roma. Dan Friedkin er toppsjef i selskapet.

Et oppkjøp var på trappene allerede i juli i år, men da strandet forhandlingene mellom eier Farhad Moshiri og The Friedkin Group. Nå har de kommet et steg videre.

Fortsatt gjenstår det imidlertid at Premier League, Det engelske fotballforbundet (FA) og de britiske finansmyndighetene gir avtalen sitt godkjentstempel. Det er det ikke gitt at de gjør.

I fjor var Everton-eier Farhad Moshiri enig med investeringsselskapet 777 Partners om et salg av Everton. Da strandet imidlertid prosessen på de nevnte godkjenningene.

777 Partners klarte ikke overbevise myndighetene om at de var i besittelse av midlene som skulle til for å kjøpe Everton.

Everton har slitt med økonomien de siste årene og ble trukket poeng i ligaen forrige sesong. Klubben bygger for øyeblikket en ny stadion som skal tas i bruk fra 2025/26-sesongen.

Sportslig har sesonginnledningen vært blytung for Liverpool-klubben.

(©NTB)

Flere nyheter: