Fredrikstad jubler for 1-0-scoringen mot Viking. Foto: Thomas Andersen / NTB

Fredrikstad holdt unna til 3-2 mot Viking – nervedrama etter sene reduseringer

To reduseringer i sluttspurten tente poenghåpet for Viking, men Fredrikstad stakk av med seieren i 3-2-oppgjøret i Eliteserien søndag.

Av NTB | 22.09.2024 21:11:30

Sport: Laget fra plankebyen ligger på 6.-plass med 37 poeng, og er dermed bare tre poeng bak søndagens motstander Viking.

Stavanger-laget innehar 4.-plassen og dermed den siste plassen som sikrer europakvalifisering neste år. Det gjenstår sju kamper av sesongen.

– Vi trodde vi hadde litt kontroll på det, så ble det spennende til slutt. Men vi får tre poeng, og det er utrolig digg etter det som skjedde forrige helg, sa Sondre Sørløkk til TV 2 etter kampen og siktet til 1-6-nederlaget mot Molde.

Østfoldingene fikk en strålende start på kampen da Fallou Fall stanget inn et hjørnespark fra Morten Bjørlo rett før kvarteret var passert. Deretter vartet Fredrikstad-keeper Jonathan Fischer opp med flere gode redninger som nektet Viking scoring.

Hoveddommer Ola Hobber Nilsen blåste straffespark til Viking før hvilen, men avgjørelsen ble omgjort etter en VAR-sjekk som viste at Patrick Metcalfe ikke var i nærheten av Simen Kvia-Egeskog i en duell.

– Jeg føler jeg blir tatt, men jeg har ikke sett bildene, så det kan være jeg tar feil, sa Kvia-Egeskog til TV 2.

Ti minutter etter hvilen økte Sørløkk til 3-0 etter et glitrende kontringsspill. Angrepsspilleren hadde hatt måltørke siden 20. mai mot LSK.

Lagkompis Jeppe Kjær satte ballen i nettmaskene kort tid etterpå, men målet ble ikke stående siden dansken var offsideplassert da bakromspasningen ble slått.

– Jeg synes egentlig vi gjør en OK kamp, men vi slipper inn for lette mål. Det blir vanskelig når vi havner under 0-3, men vi hadde en fin snuoperasjon som ikke holdt helt i dag, sa Kvia-Egeskog.

Fredrikstad hadde tre tap på de fire siste kampene, men sikret en ny trepoenger søndag. Viking hadde ikke tapt på sine siste tre seriekamper.

Fredrikstad møter Sarpsborg til østfoldderby i neste runde, mens Viking tar turen til Åråsen for å møte tabelljumbo LSK.

Stian Stray Molde greide å doble ledelsen noen minutter før pause etter at gjestene ikke fikk klarert unna ballen i feltet.

Kvia-Egeskog tente poenghåpet for Viking med en redusering etter 79 minutter. Fem minutter senere fikk han med seg ballen inne i 16-meteren og slo inn foran mål, hvor innbytter Lars-Jørgen Salvesen stanget ballen i det åpne målet.