Arsenals Riccardo Calafiori feiret etter sin første scoring for klubben. Foto: Dave Thompson / AP / NTB.

Arsenal berget 2-2 mot Manchester City med ti mann – Haaland scoret sitt City-mål nummer 100

Arsenal spilte en hel omgang med ti mann da laget klarte 2-2 mot Manchester City på bortebane. City utlignet langt ut i overtiden.

Av NTB | 22.09.2024 21:01:16

Sport: Arsenal hadde akkurat snudd til 2-1 ved hodestøtekspert Gabriel da Leandro Trossard pådro seg sitt annet gule kort etter et bakholdsangrep og ble sendt av banen åtte minutter på overtid i 1. omgang.

2. omgang forløp uten scoringer helt til det var spilt sju minutter på overtid. Da kranglet innbytter John Stones inn 2-2 etter en corner.

– Jeg fikk beskjed om å spille nærmere Erling slik at vi kunne vinne i lufta når vi kom til innlegg. Et av dem falt til meg, og heldigvis greide jeg å få den inn. Jeg er veldig fornøyd med å score det målet, sa Stones til Sky Sports.

Selv med ti mann klarte Arsenal å holde unna lenge i Citys storstue og påførte blåtrøyene deres første poengtaptap for sesongen i Premier League.

Manchester City hadde ikke tapt på 47 hjemmekamper før møtet med Arsenal. Nesten to år er gått siden forrige hjemmetap, og City reddet seg unna denne gangen også.

Arsenal er fortsatt ubeseiret i Premier League denne sesongen etter tre seirer og to uavgjort. Laget ville toppet tabellen med seier, men er nå på 4.-plass to poeng bak City, som avløste Liverpool på tabelltopp.

Det var bare spilt åtte minutter da Savinho sendte Haaland igjennom i bakrommet. Haaland lå som vanlig og luktet på offsidelinjen, men som så ofte før var han på riktig side og stormet alene mot Arsenal-keeper David Raya og satte ballen i mål med sin gudbenådede venstrefot.

Det var nordmannens mål nummer 100 for Manchester City, og det har han klart på bare 105 kamper. Det er en rekord det skal bli tøft å slå i årene som kommer.

Haaland kom fra Borussia Dortmund for drøyt to år siden, og denne sesongen er det så langt blitt ti mål på fem kamper i Premier League. Han er den første som har scoret så mange mål på de fem første PL-kampene i en sesong.

Rett før kampen gikk inn i overtiden i 1. omgang satt den igjen for Arsenal, og det var Gabriel som raget høyest i feltet og stanget inn 2-1. Ingen spillere har scoret flere på hodet enn Gabriel i 2024 i PL. Dette var nummer fem.

Åtte minutter på overtid i 1. omgang fikk Leandro Trossard sitt annet gule kort og ble dermed utvist. Det var naturlig nok en stygg smell for Arsenal, men den skulle ikke bli fullstendig skjebnesvanger. Uavgjort borte mot City er sterkt.

– Det er åpenbart hva som skjedde, men det fortjener ikke min kommentar, sa han.

City-manager Pep Guardiola fikk spørsmål om Arsenals uthaling av tiden.

– Jeg vet ikke hvor mange av deres spillere som lå nede med krampe, men det kan jo skje i en tøff kamp. Vi crosset og crosset og hadde Ruben (Dias), Manuel (Akanji) og Erling (Haaland), men de hadde Rice, Saliba, Gabriel, Calafiori, så det var ikke enkelt. De hadde ti mann i feltet, men til slutt fikk vi det vi fortjente, sa han til Sky Sports.

– Kanskje ville jeg gjort det samme med ti mann, la han til.

Rodri måtte dessuten ut med skade i første omgang. Guardiola kunne ikke si hvor alvorlig det er.

– Jeg vet ikke. Jeg har ikke snakket med legene ennå, sa han.

Erling Braut Haaland har vært i strålende form lenge, og nordmannen går sjelden av banen uten å score. Det gjorde han heller ikke denne gangen.

Men også Arsenal ville være med på leken, og etter 22 spilte minutter var lagene like langt. Italieneren Riccardo Calafiori fikk sjansen fra start før første gang siden overgangen fra Bologna, og han dro til med et drømmetreff fra langt hold til 1-1 da han skrudde ballen i det lengste hjørnet med venstrefoten.

– Jeg er så stolt av laget. Vi spilte under vanskelige forhold, mot det beste laget i verden. Det er et mirakel at vi holdt unna i 56 minutter med ti mann. Det er utrolig hva vi oppnådde, sa Arsenal-manager Mikel Arteta tl BBC. Han var lite fornøyd med dommerens avgjørelse om å vise ut Trossard.

Martin Ødegaard er fortsatt ute med skade for Arsenal. Kevin De Bruyne var ikke i troppen til Manchester City. Begge lag var dermed uten sin vanlige midtbanemotor.