LIVESENTER
Menu
Daniil Medvedev møtte Ben Shelton i singlekamp under Laver Cup søndag. Han kastet racketen i frustrasjon under duellen. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

Laver Cup avgjøres i siste kamp – Alcaraz mot Fritz

Casper Ruud bidro til sine første poeng i årets Laver Cup i double med Carlos Alcaraz. Sistnevnte spiller turneringens avgjørende kamp mot Taylor Fritz.

Av NTB | 22.09.2024 20:41:13

Sport: Europa lå under 4-8 for verdenslaget etter de to første dagene. Det var ett poeng for seier fredag, to lørdag. men siste dag økes antallet til tre. Ruud og Alcaraz tente håpet med seier i double, men det sank da Ben Shelton vendte til seier mot Daniil Medvedev.

Verdenstoer Alexander Zverev tente det igjen for fullt da han selv vendte kampen mot Frances Tiafoe og vant i tre sett. Dermed blir oppgjøret mellom Alcaraz og Fritz direkte avgjørende for utfallet av prestisjedysten.

Ruud og Alcaraz innledet søndagen med seier i doublekampen. Den ble vunnet med 6-2, 7-6 (8-6) over amerikanerne Shelton og Tiafoe på hardcourten i Berlin.

Det var Ruuds første seier i årets utgave av lagturneringen. Snarøya-mannen sto med to tap på like mange dager før han fikk spanske Alcaraz som makker.

Ruud og Alcaraz tok var på servene sine og brøt to ganger på rad til 4-1. Det bidro til et åpningssett som var over på under 40 minutter.

Neste sett ble langt jevnere. Shelton og Tiafoe stoppet to europeiske bruddballer i det tredje gamet og overlevde en til på stillingen 5-5.

Også i tiebreaket fulgte spillerne hverandre tett, men en serve fra Alcaraz avgjorde duellen.

Da han lå under i tiebreak i 1. sett, kastet en frustrert Medvedev racketen, før den spratt videre opp mot tribunen. Den traff ingen tilskuere, og russeren kom unna med en advarsel fra dommeren. Verdenslaget ønsket en strengere straff for handlingen, men fikk ikke gjennomslag.

I stedet tok Medvedev fire strake poeng og vant tiebreaket 8-6. Shelton utlignet i 2. sett og var sterkest i det avgjørende sett-tiebreaket.

Det ga publikum en direkte avgjørende duell mellom verdenstreer Alcaraz og sjuenderangerte Fritz.

Laver Cup ble spilt for første gang i 2017 og er oppkalt etter den australske tennislegenden Rod Laver (86). Han er eneste mann til å vinne alle de fire Grand Slam-turneringene i samme sesong. Det gjorde han to ganger (1962, 1969).

De tidligere erkerivalene Björn Borg (Europa) og John McEnroe (verdenslaget) har vært lagleder siden oppstarten, men i år er det siste gang for dem begge.

Det skulle spilles inntil tre singlekamper for å avgjøre hvem som vinner, og Europa måtte vinne to av dem. Verdensfemmer Medvedev kom best i gang, men Shelton snudde duellen i verdenslagets favør med 6-7 (6-8), 7-5, 10-7.

Tiafoe kunne sikre seier for verdenslaget med seier over Zverev, og han vant første sett i tiebreak. Tyskeren slo tilbake på hjemmebane i Berlin og avgjorde kampen med 7-5, 10-5.

(©NTB)

Flere nyheter: