Borussia Dortmund-spiller Waldemar Anton går av banen med bøyd hode etter 1-5 for gamleklubben Stuttgart. Foto: Jan-Philipp Strobel, DPA via AP / NTB

Stjernesmell for Ryerson og Dortmund

Julian Ryerson ble byttet ut ved pause da Borussia Dortmund måtte se seg slått hele 5-1 av Stuttgart i et bundesligaoppgjør mellom to mesterligadeltakere.

Av NTB | 22.09.2024 20:31:19

Sport: Dortmund måtte tåle sesongens første serietap og er allerede fem poeng bak serieleder Bayern München.

Dortmund hentet i sommer både kaptein Waldemar Anton og spissen Serhou Guirassy fra forrige sesongs overraskelseslag Stuttgart, men ble overkjørt i lagenes møte søndag.

Deniz Undav scoret allerede i det 4. minutt. Ermedin Demirovic, som har erstattet Guirassy i Stuttgart-angrepet, doblet ledelsen da han nikket inn før halvspilt første omgang.

Felix Nmecha haltet av banen med skade allerede etter en halvtime, og ved pause byttet gjestene ut Ryerson og Karim Adeyemi. Det hjalp ingenting. Enzo Millot, El Bilal Touré og Undav scoret alle for Stuttgart i den andre omgangen.

Stuttgart ledet lenge i mesterligaåpningen borte mot Real Madrid, men raknet mot slutten og tapte 1-3.

– Vi viste en god reaksjon etter den skuffelsen. Jeg er fornøyd, sa Undav til DAZN.

– Stuttgart var best fra første til siste minutt. Vi kommer til å spille bedre mot Bochum fredag, for jeg kan ikke akseptere dagens prestasjon, sa Dortmund-trener Nuri Sahin.

Antonio Nusa ble byttet inn den siste halvtimen da RB Leipzig gjestet St. Pauli i Hamburg, men tross flere gode involveringer greide han ikke å hjepe laget til seier. Det endte 0-0, og Leipzig er på 5.-plass fire poeng bay Bayern München.

Granit Xhaka var likevel ikke fornøyd med prestasjonen fra et lag med svært mange endringer fra det som slo Feyenoord 4-0 i mesterligaen torsdag.

– Dette var en vekker for oss. Vi kan ikke være så naive defensivt, sa han.

Leverkusen er tre poeng bak Bayern München før lagenes møte i neste runde.

Guirassys redusering i det 75. minutt var mager trøst for Dortmund, som kom kraftig ned på jorda etter 3-0-seieren borte mot Brugge i mesterligaen.

I søndagens første bundesligakamp scoret tidligere Bodø/Glimt-spiller Victor Boniface vinnermålet på overtid da tittelforsvarer Leverkusen vant 4-3 over Wolfsburg.