Menu
Tromsøs Mamadou Barry feirer 3-0-scoringen mot Sandefjord. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Tromsø herjet med nedrykkstruede Sandefjord: – Et hav av forskjell

Tromsø tok et langt steg ut av nedrykksstriden med 3-0-seier på hjemmebane mot Sandefjord. De blåkledde gjestene ligger stadig i bunnsjiktet av Eliteserien.

Av NTB | 22.09.2024 19:01:52

Sport: Sandefjord sto med fire strake kamper uten tap før Tromsø-kampen, men greide ikke å skaffe poeng og ligger på 14.-plass på tabellen.

Tromsø klatret opp på 9.-plass med 28 poeng etter en sterk oppvisning på hjemmebane.

Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard pådro seg sitt fjerde gule kort i forrige serierunde mot Brann, og måtte sone karantene under Tromsø-kampen. Fra tribuneplass fikk han se mannskapet sitt slite i Nord-Norge.

Etter 25 minutter fikk TIL-spiss Lasse Nordås en enkel jobb med å vippe ballen i mål fra utsiden av 16-meteren etter en fryktelig pasningsfeil fra Sandefjord-spiller Aleksander Van der Spa. 19-åringen fikk et dårlig treff på en tversoverpasning og spilte rett i føttene på Nordås.

Drøyt ti minutter senere var Nordås servitør da han kombinerte med spissmakker Vegard Erlien, før sistnevnte satte ballen forbi Sandefjord-keeper Keto og doblet ledelsen.

Mamadou Barry steg til værs og headet et hjørnespark fra Kent-Are Antonsen kontant i mål rett før pause.

– Det har vært et hav av forskjell mellom lagene i denne omgangen, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Sandefjord fikk straffespark med rundt ti minutter igjen av ordinær spilletid, men en VAR-sjekk gjorde at dommeren ombestemte seg. TIL-stopper Barry var først på ballen i en duell med Van der Spa i feltet.

Tromsø møter Molde på bortebane neste kamp, mens Sandefjord tar imot Rosenborg.

22-åringen var nådeløs og satte sitt sjuende seriemål for sesongen. Det var også hans første nettkjenning i Eliteserien siden bortekampen mot Strømsgodset 21. juli.

Sju minutter etter hvilen misset Nordås på en kjempesjanse da han satte en avslutning i tverrliggeren og ned på streken, før Hugo Keto fikk kontroll.

(©NTB)

Flere nyheter: