Frida Maanum avbildet fra en Arsenal-kamp i mesterligaen i 2023. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Maanum-scoring for Arsenal – tok poeng mot seriefavoritt Manchester City

Frida Mannum og Beth Mead sørget for at Arsenal holdt Manchester City til 2-2 i serieåpningen i den engelske superligaen i fotball.

Av NTB | 22.09.2024 15:31:18

Sport: Begge Arsenals mål ble til etter fine angrep, og Meads utligningsmål kom i det 82. minutt.

Før det hadde de fleste trodd at Manchester City kom til å ro det i land etter at Jess Park hadde gitt gjestene 2-1 på en perlescoring av de sjeldne kvarteret ut i 2. omgang. Da dunket Park ballen i vinkelen fra rundt 19 meters hold.

Manchester City er av mange regnet som favoritt til å ta gullet også i kvinnenes beste fotballserie i England, og derfor var det kanskje en liten overraskelse at det var Arsenal som tok ledelsen i London.

Svenske Stina Blackstenius hadde en eventyrlig mulighet til å doble ledelsen senere i omgangen. Hun hadde rundet keeper, og målet var helt åpent, men skuddet gikk utenfor.

Tre minutter før pause kom utligningen til 1-1. Vivianne Miedema fikk etter hvert kranglet seg inn til skuddposisjon, og avslutningen gikk via en Arsenal-spiller og i mål forbi en utmanøvrert keeper Manuela Zinsberger.

Miedema var Arsenal-spiller fram til i sommer da hun byttet til Manchester City.

Tottenham slo Crystal Palace 4-0 og topper tabellen etter første runde sammen med Brighton, som slo Everton med samme sifre lørdag.

Bare åtte minutter var spilt da norske Frida Maanum sendte Arsenal i føringen. Vertene raidet opp et mønsterangrep på høyresiden, og da innlegget kom møtte Maanum ballen og bredsidet den knallhardt inn i nettet.

Maanum var ikke eneste norske spiller med scoring i superligaen søndag. Sophie Román Haug ga Liverpool ledelsen da hun nikket inn et hjørnespark mot Leicester rett før pause, men det ble bare ett poeng ettersom Jutta Rantala utlignet for gjestene.