Det ble nok en nedtur for Rosenborg i Toppserien. Her er keeper Rugile Maria Rulyte, Mathilde Harviken og Emilie Nautnes avbildet i en tidligere kamp. Foto: Annika Byrde / NTB

Brann knuste flyforsinket Røa-lag – koblet grepet om sølvet

Brann måtte vente på sin motstander i lørdagens toppserierunde, men gjorde kort prosess med et flyforsinket Røa-lag og strammet grepet om seriesølvet.

Av NTB | 21.09.2024 20:21:20

Sport: Nora Lie Eghdami, Anna Aahjem og Karoline Haugland scoret i løpet av 11 minutter i første omgang, og Amalie Eikeland fastsatte resultatet til 4-0 i kampen som ble forsinket 75 minutter fordi Røas opprinnelige fly måtte vende tilbake til Oslo på grunn av tåke.

Med seks strake seirer i serien, og 22-0 i målscore, har Brann lagt Rosenborg seks poeng bak seg i sølvkampen. Sistnevnte tapte lørdag 1-2 borte for Kolbotn, og LSK Kvinner nærmer seg bakfra.

Vålerenga er det neppe noe å gjøre med. Oslolaget er 11 poeng foran Brann med seks kamper igjen å spille.

Neste søndag får Brann likevel sjansen til å tukte Vålerenga når lagene møtes i semifinale i cupen. Røa møter Rosenborg lørdag i den første semifinalen.

Etter pause tok Kolbotn raskt ledelsen ved Marie Moen Preus. 16-åringen sendte en suser i lengste hjørne fra kanten av straffefeltet, og ti minutter senere sørget Celine Larsen for 2-0.

Emilie Nautnes tente håpet for Rosenborg da hun snappet opp en pasning og fyrte av et skudd i åpent mål, men det ble bare med reduseringen.

RBK har den siste måneden også tapt for antatt svakere lag i form av Stabæk (0-2) og Lyn (0-1). Det gjør at det kun skiller to poeng ned til LSK Kvinner på fjerdeplass.

Det endte 1-1 i nedrykksduellen mellom bergenslagene Arna-Bjørnar og Åsane. Førstnevnte så seieren glippe i sluttfasen og ligger fortsatt sist med tre poeng opp til byrivalen.

Vålerenga, som kommende uke spiller returkamp mot Anderlecht om plass i mesterligaens gruppespill, gjorde allerede i april unna sin kamp mot Stabæk i den 21. serierunden.

Det har stoppet nesten helt opp for RBK etter en knallstart på sesongen. Trønderne står med kun tre seirer på sine ti siste seriekamper.

Romerikingene er truet av konkurs, men på banen leverer de resultater. Lørdag kom seier nummer tre på rad med 5-2 borte mot Lyn.