Menu
Sittende president Ranil Wickremesinghe er ventet å få tøff konkurranse. Foto: Eranga Jayawardena / AP / NTB

Sri Lanka: Valglokalene stengt i landets første valg siden den økonomiske krisen

Srilankere gikk lørdag til valgurnene for første gang siden starten på landets økonomiske krise i 2022. Det er ventet et jevnt valg mellom tre hovedkandidater.

Av NTB | 21.09.2024 15:01:22

Politikk: Sittende president Ranil Wickremesinghe ventes å få tøff konkurranse av Sajith Premadasa og Anura Kumara Dissanayake, til tross for at han har brakt ro til et land som var rammet av kaos.

– Jeg har tatt dette landet ut av konkurs. Jeg skal nå gi Sri Lanka en utviklet økonomi, et utviklet sosialt system og et utviklet politisk system, sa Wickremesinghe da han avla sin stemme.

Men som et krav i forbindelse med en redningspakke fra Det internasjonale pengefondet (IMF), måtte regjeringen øke momsen fra 15 prosent til 18 prosent, noe som har skapt misnøye i øystaten med rundt 22 millioner innbyggere, hvorav rundt 17 millioner har stemmerett.

Marx-inspirerte Dissanayake er regnet som en knepen favoritt basert på meningsmålinger. 55-åringen har opparbeidet seg betydelig støtte med løfter om å endre øystatens politiske kultur, som han kaller korrupt.

Opposisjonsleder Premadasa er også ventet å gjøre et godt valg, og både han og Dissanayake har lovet å endre vilkårene i Sri Lankas redningspakke fra Det internasjonale pengefondet (IMF).

Rundt en time før valgurnene stengte klokken 16 lokal tid, var valgdeltakelsen på rundt 70 prosent. Endelige resultater fra valget er ventet søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: