LIVESENTER
Menu
Her er Phillip Mehrtens med indonesiske politibetjenter etter hans løslatelse. Foto: Satgas Damai Cartenz / AP / NTB

Newzealandsk pilot fri etter halvannet år i fangenskap

For drøyt 18 måneder siden ble flygeren Phillip Mehrtens fra New Zealand tatt til fange av separatister i den indonesiske Papua-provinsen. Nå er han løslatt.

Av NTB | 21.09.2024 06:41:11

Økonomi og næringsliv: – Det er sant. I dag har vi plukket opp piloten Phillip, som er i god form, og vi har fløyet ham fra Nduga to Timika, forteller Faizal Ramadhani, leder for spesialenheten som håndterer separatister i Papua-provinsen.

I Timika skal piloten gjennom helsesjekk og mentalundersøkelser, ifølge politiet. Ifølge den newzealandske regjeringen er han i god behold og har snakket med familien sin.

Selv sier han at han gleder seg til å komme hjem.

– I dag har jeg blitt satt fri. Jeg er veldig glad for at jeg snart får dra hjem og møte familien min. Takk til alle som har hjulpet meg, sier Mehrtens på en pressekonferanse noen timer etter at han ble løslatt.

Mehrtens ble tatt til fange av separatistene i Vest-Papuas frigjøringsfront da han landet med et småfly fra Susi Air 7. februar i fjor. Han hadde kommet for å hente 15 arbeidere som bygde et helsesenter i den avsidesliggende landsbyen Paro.

Det har i årevis vært konflikt mellom innbyggerne i Papua-provinsen og indonesiske militæret. Den fattige tidligere nederlandske kolonien, som i 1969 ble innlemmet i Indonesia, er etnisk og kulturelt forskjellig fra resten av landet.

(©NTB)

Flere nyheter: