Menu
En høytstående militær leder i Hizbollah var målet for det israelske angrepet som traff en bygning sør i Beirut i Libanon fredag. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Hizbollah bekrefter at høytstående leder ble drept i israelsk angrep

Ibrahim Aqil, lederen for en eliteavdeling i Hizbollah-militsen, ble drept i et israelsk angrep mot Libanons hovedsted Beirut fredag, bekrefter gruppen selv.

Av NTB | 21.09.2024 00:11:10

Krig og konflikter: Bekreftelsen kommer etter at Israel meldte at Aqil og rundt ti av militsgruppens kommandanter ble drept i angrepet. Også libanesiske sikkerhetskilder opplyste at Aqil var drept.

Han skal ha vært leder for Radwan-styrken, en eliteavdeling i den Iran-støttede Hizbollah-militsen. Han var angivelig nestkommanderende til Fuad Shukr, som ble drept i et tilsvarende angrep i juli.

I en uttalelse beskriver Hizbollah Aqil som er «en stor jihadistleder» og at han har «sluttet seg til prosesjonen av sine brødre, de store martyrlederne».

Redd Barnas landsjef i Libanon, Jennifer Moorehead, skriver på meldingstjenesten X at fem barn skal ha blitt drept i angrepet.

En tykk røyksky var synlig over Libanons hovedstad fredag, og innbyggere i de sørlige forstedene sa de hadde hørt et kraftig smell.

– Vi vil fortsette å forfølge våre fiender for å forsvare våre borgere, selv i Dahieh i Beirut, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Han beskriver angrepet, som han sier at målrettet mot Aqil, som en del av «en ny fase av krigen».

Det israelske angrepet kom etter at Hizbollah tidligere fredag fyrte av minst 140 raketter mot mål nord i Israel.

Samtidig opplyser Libanons helsedepartement at det samlede antallet drepte i angrepet stiger. Så langt er 14 bekreftet drept, og over 60 skal være såret.

I sosiale medier ble det spredd videoklipp som viser røyken som steg opp etter angrepet. Den libanesiske fjernsynsstasjonen Al-Mayadeen meldte at en drone avfyrte flere raketter mot den tett befolkede bydelen Dahieh.

Flere nyheter: