Menu
En høytstående militær leder i Hizbollah var målet for det israelske angrepet som traff en bygning sør i Beirut i Libanon fredag. Foto: Bilal Hussein / AP / NTB

Leder for elitestyrke i Hizbollah skal være drept av Israel

En militær Hizbollah-leder og rundt ti av militsgruppens kommandanter ble drept i det israelske angrepet i Beirut fredag, ifølge Israel selv.

Av NTB | 20.09.2024 23:01:11

Krig og konflikter: Samtidig opplyser Libanons helsedepartement at det samlede antallet drepte i angrepet stiger. Så langt er 14 bekreftet drept, og over 60 skal være såret.

Redd Barnas landsjef i Libanon, Jennifer Moorehead, skriver på meldingstjenesten X at fem barn skal ha blitt drept i angrepet.

Ifølge Daniel Hagari, talsmann for det israelske militæret (IDF), ble om lag ti kommandanter drept i tillegg til Hizbollah-lederen Ibrahim Aqil. At Aqil mistet livet, er også bekreftet av en kilde tett på Hizbollah som nyhetsbyrået AFP har snakket med.

Aqil skal ha vært leder for Radwan-styrken, en eliteavdeling i den Iran-støttede Hizbollah-militsen. Han var angivelig nestkommanderende til Fuad Shukr, som ble drept i et tilsvarende angrep i juli.

En tykk røyksky var synlig over Libanons hovedstad fredag, og innbyggere i de sørlige forstedene sa de hadde hørt et kraftig smell.

I sosiale medier ble det spredd videoklipp som viser røyken som steg opp etter angrepet. Den libanesiske fjernsynsstasjonen Al-Mayadeen meldte at en drone avfyrte flere raketter mot den tett befolkede bydelen Dahieh.

Det israelske angrepet kom etter at Hizbollah tidligere fredag fyrte av minst 140 raketter mot mål nord i Israel.

Flere nyheter: