Menu
Jakob Ingebrigtsen er nominert til pris. Foto: Frederic Sierakowski / AP / NTB

Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Markus Rooth kan bli årets europeiske friidrettsutøver

Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Markus Rooth er med i det ti navn store feltet som kjemper om å bli årets mannlige utøver i europeisk friidrett.

Av NTB | 20.09.2024 16:11:12

Kuriosa og kjendiser: Det europeiske friidrettsforbundet (EA) offentliggjorde listen over de nominerte fredag ettermiddag.

I feltet av mulige finalister får de norske trioen sylskarp konkurranse av blant andre den svenske stavkongen Armand Duplantis. Han har satt flere verdensrekorder denne sesongen og vunnet nær sagt alt han har stilt opp i.

Stemmene fra offentligheten, nasjonale forbund, medier og et ekspertpanel legges til grunn når feltet kuttes til tre finalister. EA går ut med hvem disse blir neste måned.

Nominert er også Mykolas Alekna (diskos), Jordan Diaz (tresteg), Matthew Hudson-Smith (400 meter), Gianmarco Tamberi (høyde) og Miltiadis Tentoglou (lengde).

Jakob Ingebrigtsen har vunnet prisen de to siste årene. Warholm har også gått til topps to ganger – i 2019 og 2021.

Torsdag ble det kjent at U20-verdensmester Andreas Fjeld Halvorsen kan bli kåret til årets nykommer. Han er del av nominasjonene til «Rising Star»-prisen. Også den avstemningen er i gang og stenger 29. september.

Fjeld Halvorsen tok nylig et klart gull på 3000-meteren i U20-VM i Peru. Ullensaker/Kisa-løperen gjorde sitt internasjonale gjennombrudd med sølv på både 1500 og 3000 meter i U18-EM i 2022.

Warholm (2017) og Ingebrigtsen (2018) er tidligere vinnere av EAs pris for årets nykommer.

(©NTB)