Menu
Tidligere Harrods-, Fulham og Ritz-eier Mohamed al-Fayed anklages for overgrep mot en rekke ansatte ved Harrods. Nå blir også fotballklubben Fulham og Ritz Hotel i Paris undersøkt i tilfelle det er flere angivelige ofre. Foto: Foto: Simon Dawson / AP / NTB

Flere av overgrepsanklagede Mohamed al-Fayeds tidligere selskaper undersøkes

Advokatene til de angivelige overgrepsofrene til avdøde Mohamed al-Fayed undersøker flere selskaper han eide, inkludert fotballklubben Fulham.

Av NTB | 20.09.2024 16:01:09

Kriminalitet og rettsvesen: – Vi er klar over påstander som har blitt framsatt på andre arbeidssteder, sa advokat Maria Mulla på en pressekonferanse torsdag.

En rekke tidligere ansatte ved varemagasinet Harrods i London, som al-Fayed eide i en årrekke, har uttalt at den egyptiske forretningsmannen utsatte dem for overgrep. Fem av dem sier de ble voldtatt.

Mulla sa at advokatene for de angivelige ofrene ved Harrods også representer kvinner som var ansatt ved Ritz-hotellet i Paris, som al-Fayed eide.

– Vi representerer ikke på dette stadiet noen kvinner som for eksempel ble utsatt for overgrep ved fotballklubben Fulham. Men vi undersøker alle disse selskapene som han var involvert i, la hun til.

Pressekonferansen ble holdt av advokatene som er med i en BBC-dokumentar som handler om de angivelige overgrepene.

Al-Fayed ble født i Alexandria i Egypt, og begynte karrieren med å selge mineralvann. Han bygget familieformuen i eiendom, shipping og bygge- og anleggsvirksomhet, først i Midtøsten og senere i Europa.

Al-Fayeds sønn, filmprodusenten Dodi Fayed, døde i august 1997 i samme bilulykke som prinsesse Diana.

(©NTB)

Flere nyheter: