Jørgen Strand Larsen fikk et kort innhopp da Wolverhampton ble slått ut av ligacupen med tap for Brighton. Her fra helgens seriekamp mot Newcastle. Foto: Nick Potts, PA via AP / NTB

Kort innhopp og assist for Strand Larsen i ligacuptap – mirakelvending for Spurs

Jørgen Strand Larsen fikk bare et kort innhopp, men serverte en assist da Wolverhampton ble slått ut av ligacupen. Brighton vant 3-2 på hjemmebane.

Av NTB | 18.09.2024 23:11:11

Sport: I onsdagens andre kamp var Tottenham på vei ut av turneringen mot Coventry fra mesterskapsserien, men mål i det 88. minutt og på overtid vendte til 2-1-seier.

Strand Larsen kom inn for målscorer Gonçalo Guedes i det 82. minutt da «ulvene» jaget utligning på 2-1 til Brighton.

I stedet var det Ferdi Kadioglu, som samtidig ble byttet inn for Brighton, som punkterte kampen. Han satte inn en keeperretur i det 85. minutt.

Wolverhampton ga seg ikke, og Strand Larsen noterte assist på Tommy Doyles redusering i det første av fire tilleggsminutter. Han utnyttet en stygg feil av keeper Jason Steele, vant ballen ved dødlinja og serverte Doyle med en pasning skrått ut.

Etter en halvtime doblet Simon Adingra ledelsen. Han skar innover fra venstre, førte ballen langs 16-meterstreken og skjøt i lengste hjørne.

Guedes skapte ny spenning med reduseringsmålet rett før pause. Rodrigo Gomes spilte Matt Doherty til dødlinja, og hans pasning skrått ut ble satt inn av spissen.

Wolverhampton hadde flere gode sjanser i 2. omgang, men kom ikke lenger enn til 3. runde i ligacupen.

Spurs-manager Ange Postecoglou hadde akkurat byttet inn Son Heung-min og James Maddison i jakt på et vinnermål da det i stedet var Coventry som scoret.

Norman Bassette la inn fra venstre og fant Thomas-Asante umarkert foran mål. Han bredsidet ballen forbi Fraser Forster til 1-0-ledelse i det 63. minutt.

Tiden var i ferd med å renne ut for Spurs, men i det 88. minutt samarbeidet tre innbyttere om utligningen. Maddison fant Dejan Kulusevski, som spilte fram Djed Spence. Han viste muskler og overlistet Ben Wilson.

Det gikk mot straffesparkkonkurranse, men på overtid avgjorde en annen innbytter. Brennan Johnson ble spilt gjennom av Rodrigo Bentancur og satte inn 2-1.

Brighton fikk uttelling for sitt høye press da laget tok ledelsen i det 14. minutt. Seks mann presset i eller rundt gjestenes straffefelt, og Carlos Baleba vant ballen fra João Gomes rett utenfor 16-meteren. Han skrudde ballen i hjørnet fra vel 20 meter.

Det så ut til å bli endestasjon også for Tottenham. Coventry ledet fortjent 1-0 fram til det 88. minutt etter scoring av Brandon Thomas-Assante.