Kaan Kairinen sendte Sparta i ledelsen. Foto: Petr David Josek / AP / NTB.

Solbakkens Sparta fikk drømmestart på Champions League – vant 3-0 hjemme over Salzburg

Markus Solbakken så hele kampen fra benken da tsjekkiske Sparta Praha vant 3-0 hjemme over østerrikske Salzburg i mesterligaåpningen.

Av NTB | 18.09.2024 20:41:40

Sport: For første gang skal mesterligaen spilles som en liga i stedet for gruppespill, og hvert lag skal møte åtte forskjellige motstandere.

Sparta fikk en drømmestart på det nye formatet med en sterk seier over Salzburg.

Finske Kaan Kairinen ga vertene en knallåpning på kampen da han sendte Sparta i ledelsen etter bare to minutter. Rett før pause doblet Victor Olatunji.

Etter hvilen punkterte Qazim Laci kampen da han satte inn 3-0-målet for tsjekkerne.

Senere i ligaspillet skal Sparta også opp mot Stuttgart (b), Manchester City (b), Brest (h), Atlético Madrid (h), Feyenoord (b), Inter (h) og Leverkusen (b).

I onsdagens andre kamp med tidlig kampstart spilte italienske Bologna og ukrainske Sjakhtar Donetsk 0-0. Georgij Sudakov misset et straffespark for Sjakhtar allerede etter fire minutter.