Molde herjet med KBK på bortebane. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde tok sjuende strake seier over Kristiansund – knuste rivalen 4-0 på bortebane

Molde tok sin annen strake storseier da laget ydmyket Kristiansund og vant 4-0 på bortebane i Eliteserien onsdag kveld.

Av NTB | 18.09.2024 20:01:13

Sport: Dermed forlenget også Molde seiersrekken til sju strake over fylkesrivalen. Sist KBK klarte å ta poeng mot moldenserne var helt tilbake i august 2021, da de vant 2-1 på hjemmebane.

Etter forrige ukes 6-1-seier over Fredrikstad og onsdagens maktdemonstrasjon klatret Molde forbi Viking på tabellen. Det er riktignok bare målforskjell som skiller til siddisene på 3.-plass.

Magnus Wolff Eikrem og Eirik Haugan sikret tomålsledelse for gjestene til pause, før Ola Brynhildsen og Kristian Eriksen doblet ledelsen i 2. omgang.

Molde fikk en drømmestart på kampen da Eikrem gjestene i ledelsen etter bare sju minutter.

– Det er rett og slett et Molde-lag som er ordentlig påskrudd fra start av. De har skapt sjanse på sjanse, utbrøt TV 2-kommentator Petter Bø Tosterud.

Eikrem gikk først på skudd, men forsøket ble blokkert, og ballen falt ned til Brynhildsen. Spissmakkeren la ballen fint tilbake til Eikrem, som trillet inn 1-0-målet.

Minutter senere så det ut til at også Kristian Eriksen hadde notert seg på scoringslisten da han skled inn et innlegg fra Eikrem, men en VAR-sjekk kunne avsløre at dommerne hadde gitt et innkast feil vei i opptakten til scoringen.

Rett før hvilen var Eikrem millimeter unna å få med seg en 3-0-ledelse inn i garderoben, men ballen gikk stang-ut.

– Det var pisse ræva. Vi blir feige og må opp ett hakk, var KBK-spiller Rubel Altes klare dom til pause.

Vondt ble til verre for KBK da Eriksen vant ballen høyt i banen og spilte opp Kaasa, som sendte ballen videre til Haugen, før Eriksen fikk ballen tilbake og sendte Molde opp i 4-0-ledelse.

Til tross for maktdemonstrasjonen måtte gjestene klare seg uten stjernespiller Mats Møller Dæhli, som er ute med sykdom. I hans fravær kom Eriksen tilbake i startelleveren etter å ha vært ute med suspensjon i 6-1-seieren over Fredrikstad.

Et drøyt kvarter senere doblet Haugan Moldes ledelse da han pirket inn et nydelig innlegg fra Markus Kaasa.

Alte og resten av KBK klarte ikke å heve seg, og bare tre minutter inn i 2. omgang satte Brynhildsen inn Moldes tredje scoring på et innlegg fra Eriksen.