Menu
Rundt 50 personer har registrert seg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no, opplyser UD. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB

UD om Libanon-eksplosjoner: Ikke informasjon om at norske borgere skal være rammet

Utenriksdepartementet har ingen informasjon om at norske borgere er rammet i eksplosjonene i Libanon tirsdag. Rundt 50 nordmenn er registrert i landet.

Av NTB | 17.09.2024 23:51:12

Krig og konflikter: Disse har registrert seg i appen Reiseklar eller på reiseregistrering.no, opplyser UD.

– Det er usikkerhet knyttet til det faktiske tallet, siden det er frivillig å registrere seg. Vi har ikke informasjon om at norske borgere skal være rammet i dag, sier pressevakt Mathias Rongved til NTB.

UD opplyser videre at de norske diplomatene i Beirut er i trygghet og ikke rammet av hendelsen.

Siden oktober i fjor har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser til Libanon og oppfordret norske borgere til å forlate landet. Denne oppfordringen gjelder fortsatt.

– Reiserådet for Libanon er på høyeste nivå. Dette reiserådet er et tydelig signal om hvordan vi vurderer sikkerhetssituasjonen i Libanon, sier pressevakten.

Dersom flyplassen i Beirut stenger, vil det bli svært krevende å forlate Libanon. I en slik situasjon vil Utenriksdepartementet ha svært få muligheter til å gi norske borgere konsulær bistand, advarer Rongved.

(©NTB)

Flere nyheter: