Menu
Anthony Taylor får pause som hoveddommer etter hets. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Taylor uteblir som hoveddommer etter kortrush og hets

Anthony Taylor har fått mye kritikk etter den mye omtalte kampen mellom Chelsea og Bournemouth lørdag. Nå får han endret sine arbeidsoppgaver kommende runde.

Av NTB | 17.09.2024 17:11:10

Sport: Taylor delte lørdag ut hele 14 gule kort i oppgjøret mellom Chelsea og Bournemouth, noe som ikke er hverdagskost i Premier League. I etterkant har mange kritisert dommeren for hans harde linje, og mange har i sosiale medier tatt det enda lengre.

Det har ført til at Taylor ikke skal ha hovedansvaret i en PL-kamp den kommende runden. I stedet skal han være fjerdedommer i to kamper. Det bekrefter en talsperson for dommerorganet PGMOL.

Samme runde ble det totalt delt ut 65 gule kort, noe som er rekord i den engelske toppdivisjonen. Den forrige korttoppen ble nådd i fjor, da det ble delt ut 57 gule kort i en runde, ifølge The Telegraph.

Tallene omfatter ikke gule kort til trenere og øvrig støtteapparat.

Flere europeiske toppligaer har de siste årene strammet inn reglene for å bekjempe drøying av tid og at spillere flokker seg rundt dommere. Det har bidratt til at antall gule kort har gått markant opp.

Det fører igjen til suspensjoner for spillere, noe som har vært grunnlag for frustrasjon for flere klubber og spillere.

(©NTB)

Flere nyheter: