Menu
Sandro Tonali i aksjon i Champions League i fjor høst, kort tid før han ble utestengt i ti måneder. Foto: Scott Heppell / AP / NTB

Tonali åpner opp om gamblingskandalen: – Levde to ulike liv

Sandro Tonali ble i fjor utestengt fra all fotball i ti måneder for brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler. Nå åpner italieneren opp om kontroversene.

Av NTB | 17.09.2024 08:01:13

Sport: Tonali rakk bare å spille tolv kamper for Newcastle etter overgangen fra Milan sist sommer. Utestengelsen hans var verdensomspennende, og han mistet også fotball-EM med Italia i sommer. I mai ble midtbanespilleren straffet med to måneders betinget utestengelse for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene.

1. september var italieneren omsider tilbake i aksjon. I et intervju med Sky Sports forteller Tonali at mye har endret seg i livet hans.

– Før jeg ble utestengt levde jeg to ulike liv. Jeg var veldig innesluttet, og jeg snakket nesten aldri med noen, heller ikke på treningsfeltet. Nå er ting fullstendig annerledes. Hver dag er annerledes, særlig når det gjelder forholdet til lagkameratene og trenerne mine. Det er normalt å snakke hver dag. Det er normalt å bygge relasjoner, sier Tonali, før han legger til:

– Når jeg kommer på treningsfeltet er jeg én og samme person. Før utestengelsen var det annerledes. I privatlivet og på fotballbanen var jeg to ulike mennesker. Nå er jeg bare én person. Bare én. Jeg er Sandro når jeg snakker med Eddie (Howe). Jeg er Sandro når jeg spiller, og jeg er Sandro når jeg drar til Italia.

Midtbanespilleren erkjenner at utestengelsen har gjort noe med ham.

– Jeg savnet fotballen. Jeg savnet alle følelsene man kjenner på når man spiller. Jeg føler jeg har kommet tilbake på en god måte. Jeg har lært av feilene mine.

Tonali trekker fram Kieran Trippier, Jamaal Lascelles, Joelinton og Bruno Guimarães som spesielt viktige underveis i perioden han var utestengt.

– Det var en overraskelse for meg, ettersom jeg var helt ny på laget. Jeg hadde bare vært her i to måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: