LIVESENTER
Ranheims trener Kåre Ingebrigtsen fikk en god seier. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Kruttsterk borteseier ga «Bruttern» og Ranheim avstand til nedrykksstriden

Kåre «Bruttern» Ingebrigtsens Ranheim påførte opprykksjagende Egersund et tungt 0-2-tap på hjemmebane mandag og tok et langt steg vekk fra bunnstriden i 1. divisjon.

Av NTB | 16.09.2024 18:31:32

Sport: Seieren betyr at Ranheim har sju poengs luke til kvalikplasserte Start før den 22. serierunden fullføres senere mandag.

Seieren var trønderklubbens andre på tre kamper etter en tung periode forut for det.

Det var spilt bare i overkant av to minutter da Ranheim tok ledelsen 1-0 på sørvestlandet. John Hou Sæter scoret sitt seriemål nummer 13 for sesongen da han bredsidet inn en pasning fra Sander Amble Haugen med høyrefoten.

Egersund, som har kjempet i toppen av tabellen hele sesongen, har slitt mer foran mål siden toppscoreren Andreas Helmersen forsvant til Bodø/Glimt. Helmersen var savnet mot Ranheim også. Ikke minst i en lengre periode i 1. omgang, der EIK-spillerne hadde flere muligheter til å utligne mot Kåre Ingebrigtsens menn.

Etter pause var Ranheim-innbytter Mikael Tørset Johnsen høyt og lavt. Til slutt fikk han uttelling. En dårlig klarering av hjemmelaget ga Tørset Johnsen muligheten fra 15 meters hold etter en drøy time. Han satte ballen sikkert i mål til 2-0.

Det ble også sluttresultatet.

På overtid pådro Ranheim-profilen Erik Tønne seg sitt andre gule kort i kampen. Han fikk dermed marsjordre og må se klubbens neste kamp fra sidelinjen.

Egersund er nummer fire på tabellen, men pustes i nakken av flere lag som følge av mandagens tap.