Menu
Anthony Taylor delte ut et lass med gule kort i helgens kamp mellom Bournemouth og Chelsea. Her er han i aksjon i EM tidligere i år. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Rekordmange gule kort i Premier League – ekspert reagerer

Helgens Premier League-runde endte med hele 65 gule kort til enkeltspillere. Det er et solid hopp fra den forrige toppnoteringen. En tidligere toppdommer er kritisk.

Av NTB | 16.09.2024 14:51:29

Sport: «Dette nivået er uakseptabelt. Dommere, managere og spillere trenger et bedre forhold så dette ikke skjer igjen.», skriver Keith Hackett i The Telegraph.

Hackett er tidligere toppdommer i England.

«Da jeg så Anthony Taylor dele ut gule kort som konfetti, var det tydelig at Premier League-dømming har blitt reaktiv snarere enn proaktiv», skriver veteranen Hackett.

Den forrige kort-toppen ble nådd i fjor, da det ble delt ut 57 gule kort, ifølge The Telegraph.

Tallene gjelder ikke for gule kort til trenere og øvrig støtteapparat.

Lørdagens oppgjør mellom Bournemouth (6) og Chelsea (8) ga 14 gule kort og er kampen i Premier Leagues historie med flest advarsler. Nevnte Taylor ledet den kampen. I tillegg fikk begge lags managere også et gult kort.

Premier League og flere andre europeiske ligaer har strammet inn på spillere som er uenig i avgjørelser og situasjoner der man prøver å drøye tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: