Menu
TV 2 har avdekket tekstlikheter i idrettspresident Zaineb Al-Samarais masteroppgave. Her er hun under OL i Paris i sommer sammen med blant andre kronprins Haakon. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

UiO om idrettspresidentens masteroppgave: – Vil foreta våre egne undersøkelser

Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo skal se nærmere på idrettspresident Zaineb Al-Samarais masteroppgave.

Av NTB | 16.09.2024 12:51:13

Politikk: TV 2 avslørte søndag at idrettspresidentens masteroppgave i rettsvitenskap fra 2012 har fem prosent tekstlikhet med en annen masteroppgave, Wikipedia-artikler og en kronikk.

NTB var mandag i kontakt med det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo, der Al-Samarai avla sin eksamen.

– Vi kjenner saken kun gjennom medieoppslag og vil foreta våre egne undersøkelser av den. Ut over det har jeg ingen kommentar på det nåværende tidspunkt, sier dekan Ragnhild Hennum.

«Da jeg skrev masteroppgaven min for 12 år siden, husker jeg at jeg brukte mye tid på å kildehenvise. TV 2 har nå opplyst meg at de har funnet tekstlikhet som utgjør i underkant av fem prosent av oppgaven min. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å gjøre det som var riktig. Jeg synes det er leit om jeg ikke har lyktes med dette».

NTB var selv i kontakt med NIFs kommunikasjonssjef Finn Aagaard søndag. Han opplyste at idrettspresidenten ikke ønsket å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt

Kommunikasjonssjef Aagaard opplyser videre at det ikke har kommet innspill fra organisasjonen til etisk råd om saken.

Al-Samarai ble valgt til øverste leder i norsk idrett i fjor da hun erstattet Berit Kjøll som idrettspresident. 36-åringen fra Holmlia i Oslo hadde før det jobbet som politiker i Arbeiderpartiet og kommunikasjonsrådgiver.

Al-Samarai svarte søndag følgende til TV 2 om tekstlikhetene i masteroppgaven hennes:

Mandag skriver NRK at Norges idrettsforbund ikke har noen planer om å løfte saken rundt Al-Samarais masteroppgave til forbundets etiske råd.

(©NTB)

Flere nyheter: