Menu
Idrettspresident Zaineb Al-Samarai under OL i Paris denne sommeren. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

TV 2: Idrettspresidentens masteroppgave inneholder tekstlikheter

Zaineb Al-Samarais masteroppgave, som ble levert i 2012, inneholder flere tekstlikheter, har TV 2 avdekket. – Forsøkte så godt jeg kunne, svarer idrettspresidenten.

Av NTB | 15.09.2024 20:41:16

Sport: Kanalen har gjennomgått Al-Samarais masteroppgave ved bruk av flere verktøy. Analysen viser at oppgaven har likheter med andre tekster tilsvarende fem prosent.

Blant annet skal det dreie seg om en masteroppgave fra 2009, Wikipedia-artikler og en kronikk. Ingen av at disse er oppgitt som kilder.

Al-Samarai svarer i en uttalelse gjennom presseavdelingen i Norges idrettsforbund.

«Da jeg skrev masteroppgaven min for 12 år siden husker jeg at jeg brukte mye tid på å kildehenvise. TV 2 har nå opplyst meg at de har funnet tekstlikhet som utgjør i underkant av fem prosent av oppgaven min. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å gjøre det som var riktig. Jeg synes det er leit om jeg ikke har lyktes med dette», sier idrettspresidenten i en uttalelse tilsendt TV 2.

NTB har vært i kontakt med NIFs kommunikasjonssjef Finn Aagaard. Han opplyser at idrettspresidenten ikke vil kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

Al-Samarai hadde nåværende fotballpresident Lise Klaveness som veileder da hun skrev oppgaven. Klaveness kan ikke kommentere forholdene, sier hun til TV 2.

Tidligere i år gikk to av regjeringens statsråder, Sandra Borch (Sp) og Ingvild Kjerkol (Ap), av etter at pressen fant tekstlikheter i deres masteroppgaver.

(©NTB)

Flere nyheter: