Sandefjord tok et sterkt poeng mot Brann. Foto: Thomas Andersen / NTB

Niklas Castro reddet Brann-poeng mot nedrykkstruede Sandefjord

Sandefjord så lenge ut til å ta en sterk hjemmeseier over Brann, men på overtid dukket Niklas Castro opp og fikset 2-2 i søndagens eliteseriekamp.

Av NTB | 15.09.2024 19:01:30

Sport: Felix Horn Myhre har spilt godt for Brann denne sesongen og fikk nylig belønning i form av plass i landslagstroppen. Den takket han for med å score i Norges seier over Østerrike tidligere denne uken.

Søndag var han tilbake i aksjon for Brann og utlignet etter en halvtime. Da hadde Stefan Ingi Sigurdarson sendt Sandefjord i ledelsen.

I annen omgang scoret Loris Mettler for Sandefjord. Lenge så det ut til å bli kampen siste mål, men Castro ville det annerledes.

For Sandefjord skiller det nå ett poeng ned til direkte nedrykk, men Sandefjord har én kamp mindre spilt enn lagene rundt.

Sandefjord gjester Tromsø i neste kamp, mens Brann skal ta imot KFUM Oslo.

Det ble også fra Brann-hold opplyst at han ikke kom til å trene med klubben denne uken.

– Noen ganger oppstår det ting som er viktigere enn fotballen, sa sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen, om situasjonen.

Dyngeland og Brann fikk en sur start på kampen da Sigurdarson sendte vertene i føringen etter ni minutter. Jakob Dunsby spilte fri spissen som satte ballen mellom beina på Branns sisteskanse.

– Han er den mest brennhete i norsk fotball akkurat nå, sa TV 2-kommentator Espen Ween.

I annen omgang var Dunsby igjen servitør da han headet ballen til en umarkert Mettler, og sveitseren styrte den inn i målet.

Brann skapte farligheter mot slutten, og på overtid satt den.

Målvakt Mathias Dyngeland startet noe overraskende for Brann etter at han måtte melde forfall til landslagssamlingen nylig.

Etter en halvtime fikk Horn Myhre ballen på 17 meter. Han la den så til rette og fyrte en markkryper i hjørnet med venstrefoten.