Molde fikk et tidlig baklengsmål, men endte opp med å knuse Fredrikstad. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Molde våknet etter tidlig kalddusj – ydmyket Fredrikstad med 6-1

Molde slapp inn mål etter 40 sekunder i hjemmekampen mot Fredrikstad, men med flott og effektiv fotball ble det 6-1-seier i Eliteserien lørdag.

Av NTB | 14.09.2024 20:01:19

Sport: Det var ikke mye som tydet på Molde-overtak da Simen Rafn sendte gjestene i ledelsen allerede etter 40 sekunder. Før pause hadde imidlertid vertene snudd kampen og mer til.

Kristoffer Haugen, Martin Bjørnbak og Eirik Haugan sørget for 3-1-ledelse.

Etter hvilen scoret Markus Kaasa, Ola Brynhildsen og Martin Linnes. De fullbyrdet dermed en strålende kveld for de blåkledde.

Haugen og Magnus Wolff Eikrem leverte begge flere målpoeng og hadde gode involveringer.

Fredrikstad ligger på en sterk 5.-plass etter opprykket i fjor. Laget fra plankebyen har imidlertid tapt tre av sine fire siste kamper.

Molde møter nabo Kristiansund i neste runde, mens FFK tar imot Viking.

Bare 40 sekunder var gått lørdag da Rafn smalt til på hel volley fra 18 meter. Kristoffer Haugen klarerte innkastet til Daniel Eid, og der ventet Rafn som på flott vis la ballen i hjørnet.

Før pause skulle Molde score ytterligere to ganger. Først serverte Haugen ballen til Bjørnbak som stanget den i mål, før Haugan avsluttet et vakkert angrep med å sette ballen kontrollert i hjørnet etter 33 minutter.

Et kvarter ut i annen omgang hadde hjemmelaget økt ledelsen til 6-1 signert Kaasa, Brynhildsen og Linnes.

Molde spilte gjestene i senk og scoret flotte mål.

Molde er nummer tre på tabellen med tre poeng opp til Viking på annenplass, som har en kamp mer spilt enn Molde. Brann er poenget bak Molde med en kamp mindre spilt.

Etter 15 minutter var Haugen god i motsatt boks da han hamret inn utligningen. Isak Helstad Amundsen stusset hjørnesparket til Magnus Wolff Eikrem videre, og på bakerste stolpe ventet Haugen.