Menu
Utenriksminister Antony Blinken beskylder den russiske nyhetskanalen RT for å være en del av etterretningsapparatet. Fredag møtte han pressen der temaet blant annet var forholdet til Russland. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Blinken sier russisk nyhetskanal er myndighetenes forlengede arm

USAs utenriksminister Antony Blinken beskyldte fredag den russiske nyhetskanalen RT for å være myndighetenes forlengede arm og en del av etterretningsapparatet.

Av NTB | 13.09.2024 22:01:28

Politikk: – Vi vet at RT har kapasitet til å fikle med data og er engasjert i fordekte påvirkningsoperasjoner, inkludert virksomhet som skal skaffe militært utstyr, sa Blinken i et møte med pressen fredag.

Tidligere i september kunngjorde amerikanske myndigheter en smørbrødliste med sanksjoner mot russiske medier som beskyldes for å blande seg inn i årets presidentvalg.

Utenriksdepartementet innførte visumrestriksjoner som omfattet RT, Rossia Segodina og andre tilsluttede kanaler. Fredag sa amerikanske myndigheter at russiske forsøk på destabilisering strakte seg langt ut over USA.

– Denne våren er en enhet med kapasitet for cyberkrigføring og med direkte forbindelser til det russiske etterretningsapparatet blitt en del av RT. Denne enheten vier seg stort sett til påvirkningskampanjer og etterretningsoperasjoner over hele kloden, heter i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

(©NTB)

Flere nyheter: