Bodø/Glimt vant oppskriftsmessig mot HamKam på eget gress fredag. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Høgh-dobbel i Bodø/Glimts 3-0-seier over HamKam – beholder stor luke på tabelltopp

Bodø/Glimt vant 3-0 over HamKam på eget gress i Eliteserien fredag. Serielederen har minst åtte poeng å gå på før sesongens åtte siste kamper.

Av NTB | 13.09.2024 21:01:15

Sport: Vertene styrte kampen fra start, men brukte tid på å spille seg opp i ledelsen. I andreomgangen kom scoringene imidlertid på løpende bånd, og det endte med en komfortabel Glimt-seier.

Det betyr at tittelutfordrerne begynner å få dårlig tid på å ta igjen gultrøyenes forsprang. Kjetil Knutsens menn må ryke på minst tre poengtap i løpet av sesongens åtte siste kamper om noen andre skal ende opp med gullet.

Viking og Brann er nærmest på tabellen. Stavanger-klubben er ti poeng bak ved seier over KFUM Oslo lørdag, mens Brann er åtte poeng bak med seier i sine to hengekamper.

Ti minutter senere doblet samme mann. Evjen spilte dansken fri, og på førsteberøringen bredsidet han inn 2-0 via et HamKam-bein. Målet var Høghs tiende for sesongen.

Like etterpå kom også 3-0. Vertene spilte seg enkelt gjennom, og Patrick Berg la ballen til rette på 13 meter. Der sto Evjen som på elegant vis ekspederte ballen i nettmaskene.

Neste runde tar Glimt turen til Bergen for toppoppgjøret mot Brann.

Glimt har i landslagspausen nytt litt etterlengtet hvile etter det hektiske kamprogrammet på sensommeren. I august tok gultrøyene seg hele veien til siste kvalifiseringsrunde til Champions League, men må nøye seg med europaligaspill etter en svak bortekamp i Beograd mot Røde Stjerne.

Der venter Porto i første kamp 25. september.

Fredagens første kom først ni minutter inn i andreomgangen. Jens Petter Hauge fikk ballen kort på en corner, spilte vegg med Håkon Evjen før han fant Kasper Høgh foran mål. Dansken satte ballen via tverrliggeren og inn i det åpne målet.

HamKam var helt oppe på niendeplassen i Eliteserien ved starten av den 22. serierunden, men det var likevel bare fem poeng ned til nedrykk. Neste runde møter de LSK som i skrivende stund er nest sist på eliteserietabellen.