Menu
Rafael Nadal har meldt forfall til Laver Cup i Berlin. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB

Nadal trakk seg fra Laver Cup: – Må gjøre det beste for laget

Tennislegenden Rafael Nadal har trukket seg fra neste ukes Laver Cup i Berlin. Han sier at han tok avgjørelsen av hensyn til Europa-lagets seierssjanser.

Av NTB | 12.09.2024 22:51:30

Sport: Nadal var en av seks uttatte spillere på Europa-laget som skal måle krefter med verdenslaget. Casper Ruud er blant spillerne som skal representere Europa.

– Dette er en lagkonkurranse, og jeg må gjøre det som er best for Europa-laget. I øyeblikket er det andre spillere som bedre kan hjelpe Europa å vinne, sier Nadal i en uttalelse.

– Jeg er veldig skuffet over å måtte trekke meg, men jeg ønsker lagkameratene lykke til og vil heie på dem fra distanse.

38-åringen har slitt med skader i det som etter alt å dømme blir hans siste sesong på tennistouren. Nadal er nummer 154 på ATP-rankingen, de øvrige på Europa-laget er alle blant de 11 første.

En erstatter vil ifølge arrangøren snart bli offentliggjort. Gjenværende spillere på Europas lag (verdensranking i parentes) er Alexander Zverev (2), Carlos Alcaraz (3), Daniil Medvedev (5), Casper Ruud (9) og Stefanos Tsitsipas (11).

Verdenslaget består av Taylor Fritz (7), Frances Tiafoe (16), Ben Shelton (17), Alejandro Tabilo (22), Francisco Cerundolo (31) og Thanasi Kokkinakis (78).

Turneringen avvikles i dagene 20.-22. september.

(©NTB)

Flere nyheter: