Menu
Edward A. Caban har trukket seg som New Yorks politidirektør. Han fikk i forrige uke telefonen beslaglagt som del av en føderal etterforskning. Hva saken gjelder, er ennå ikke kjent. Foto: Jeenah Moon / AP / NTB

New Yorks politidirektør trekker seg

New York Citys politidirektør Edward Caban går av, en uke etter at det ble kjent at telefonen hans ble beslaglagt som en del av en føderal etterforskning.

Av NTB | 12.09.2024 19:11:29

Kriminalitet og rettsvesen: Det er fortsatt uklart hva etterforskningen, som ledes av det føderale statsadvokatembetet på Manhattan, egentlig går ut på. Nyhetsbyrået AP skriver imidlertid at den berører flere medlemmer av borgermester Eric Adams indre sirkel.

Caban sa i en epost torsdag at han tok beslutningen om å trekke seg etter at «nyhetene rundt den siste utviklingen» hadde «skapt en distraksjon for avdelingen vår», melder byrået.

På en pressekonferanse torsdag sa Adams at han hadde utnevnt Tom Donlon, en pensjonert FBI-tjenestemann, som midlertidig politidirektør.

Han har tidligere vært sjef for FBIs nasjonale trusselsenter og ledet kontoret for innenlands sikkerhet i New York, før han startet sitt eget sikkerhetsfirma i 2020.

(©NTB)

Flere nyheter: