Menu
Et bilde gitt ut av det lokale politiet viser en lastebil fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen i brann øst i Ukraina torsdag. Foto: Politiet i Donetsk / AP / NTB

Røde Kors fordømmer angrep som drepte tre hjelpearbeidere øst i Ukraina

Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) fordømmer granatangrepet som tok livet av tre ansatte i en landsby øst i Ukraina.

Av NTB | 12.09.2024 16:47:39

Krig og konflikter: – Jeg fordømmer angrep på Røde Kors-personell på der sterkeste. Det er samvittighetsløst at granatangrep rammer et sted der det deles ut hjelp, sier ICRCs president Mirjana Spoljaric i en uttalelse torsdag.

– Vi sørger dypt over tapet av våre kolleger og tenker på de skadede, sier hun videre.

Ukrainske myndigheter har oppgitt at tre ukrainske hjelpearbeidere ble drept da Russland angrep ICRCs kjøretøy i Øst-Ukraina. I tillegg ble to hjelpearbeidere såret, og for den ene er tilstanden alvorlig.

Bilene skal ha blitt brukt til å transportere briketter til oppvarming i en landsby ved frontlinjen.

– Vi er knust av sorg over å miste tre kolleger fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen, og at to andre er skadet. Våre tanker går til familiene, kolleger og venner, sier Anne Bergh, generalsekretær i Norges Røde Kors.

Den ukrainske presidenten anklager Russland for nok et lovbrudd.

– Enda en russisk krigsforbrytelse. I dag angrep okkupanten kjøretøyene som Den internasjonale Røde Kors-komiteen bruker på sitt humanitære oppdrag i Donetsk, skriver president Volodymyr Zelenskyj i sosiale medier.