Menu
Gareth Southgate holder mulighetene åpne når det kommer til karriereveien fremover. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Southgate om jobbframtiden: – Muligheter utenfor fotballen jeg er interessert i

Gareth Southgate er åpen for at hans neste jobb ikke blir fotballrelatert. Det sier han i sitt første intervju etter å ha gitt seg som engelsk landslagssjef.

Av NTB | 12.09.2024 08:10:10

Sport: Etter åtte år som landslagstrener for England, ga Southgate seg i trenerstolen i juli, etter finaletapet i EM mot Spania. Nå bruker han tiden på å lade batteriene, mens han vurderer hva som blir neste steg i karrieren.

– Jeg har mange muligheter. Jeg er veldig åpen for hva som kommer. Det er muligheter utenfor fotballen også, som jeg er ganske interessert i, fortalte Southgate i et intervju med Sky News.

Lee Carsley har tatt over som engelsk landslagstrener på midlertidig basis og fikk en flott start med 2-0-seiere over Irland og Finland i nasjonsligaen den siste uken.

Southgate påpeker at det var riktig tidspunkt for ham å gi seg som England-trener.

– Jeg tror det var rett tid for forandring. Du kan se nå hvilket håp en forandring kan gi og jeg er tilfreds med det. Åtte år er lang tid i en rolle og jeg ser fram til andre utfordringer framover, sa Southgate.

Carsley er oddsfavoritt til å bli Englands neste permanente trener. Fire kamper i nasjonsligaen gjenstår for engelskmennene i 2024.

(©NTB)