Menu
En idrettsleder i Agder er siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn, samt gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Idrettsleder i Agder siktet for fysiske overgrep mot barn under 14 år

Siktelsen mot en idrettsleder i Agder som ble pågrepet i august, er kraftig utvidet. Den gjelder nå også overgrep mot barn under 14 år, opplyser politiet.

Av NTB | 11.09.2024 19:49:53

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 30-årene ble 17. august varetektsfengslet og siktet for befatning med seksualiserte fremstillinger av barn.

Siktelsen er nå utvidet til også å gjelde gjentatte fysiske seksuelle overgrep mot barn under 14 år, heter det i en pressemelding fra politiet i Agder.

Flere barn har status som fornærmet i saken, blant dem barn som siktede har kommet i kontakt med som idrettsleder.

– Hvor mange barn som er fornærmet samlet eller enkeltvis i siktelsen, ønsker jeg ikke å si noe mer konkret om nå, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Ingrid Thorsen i Agder politidistrikt.

Politiet startet etterforskning etter de fikk en bekymringsmelding om idrettslederen 11. august. Mannen ble etter pågripelsen varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker var med full isolasjon.

Politiet begjærte onsdag mannen varetektsfengslet i ytterligere åtte uker med brev- og besøksforbud og medieforbud, hvorav fire uker i full isolasjon. Begjæringen blir behandlet av tingretten innen fredag, får NTB opplyst.

Politiet sa i august at hensikten med det møtet var å informere berørte i idrettsklubben, samt å høre om det var foresatte som hadde mer informasjon om saken.

Onsdag ettermiddag ble det holdt et nytt informasjonsmøte med foreldre i idrettsklubben. De foresatte fikk stille spørsmål til politiet om etterforskningen.

– Ettersom siktelsen er endret og saken nå har fått en enda mer alvorlig karakter, var det viktig for politiet å gi foresatte informasjon om dette først. Vi har stor forståelse for at dette er en krevende sak for mange, sier Thoresen.

– De var preget av å motta informasjon om siktelsen. Mange synes det var alvorlige opplysninger å motta, sier hun.

Thoresen sier at det er en del informasjon de ikke kan gi foresatte og presse på dette tidspunktet.

– Hensynet til etterforskningen, samt hensynet til barnets beste og personvernet i den fasen vi er i nå, gir begrensninger for den informasjonen vi kan gi.

Mannen har hatt en stilling i idrettsklubben som krever gyldig politiattest, en såkalt barneomsorgsattest, som viser om man tidligere har begått alvorlige lovbrudd. Har man merknader på attesten, kan man ikke ha oppgaver i idretten som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming.

I etterkant av pågripelsen holdt politiet et møte med foreldre og foresatte til barn i idrettsklubben som hadde deltatt på aktiviteter knyttet til den siktede.

Politiadvokaten forteller til NTB at foreldrene reagerte på at siktelsen hadde blitt utvidet.

(©NTB)

Flere nyheter: