Stine Brekken doblet for Vålerenga. Foto: Javad Parsa / NTB

Vålerenga-kvinnene med tiende strake seier i ligaen – slo Røa 2-0 på bortebane

Vålerenga fortsatte seiersrekken da de vant 2–0 borte mot Røa i Toppserien onsdag kveld.

Av NTB | 11.09.2024 19:29:56

Sport: Dermed står hovedstadsklubben med ti strake triumfer i ligaen. Sist de avga poeng var da de tapte 0-2 borte mot byrival Lyn 8. juni.

Medberegnet cupen og mesterligakvalifiseringen har ikke blåtrøyene tapt en tellende kamp på 14 oppgjør.

Det har også ført til at de har fått en enorm luke på toppen av toppserietabellen. Etter 21 kamper skiller det 17 poeng ned til Brann på 2.-plass, som riktignok har to kamper mindre spilt.

Etter 45 målfattige minutter fikk Vålerenga en god start på 2. omgang da Røa-spiller Julie Hoff Klæboe så vidt var nær ballen med hånden innenfor 16-meteren, og Karina Sævik kunne dermed sette inn 1-0-målet fra straffemerket.

– Jeg vet ikke, jeg. Jeg har sett klarere hands enn den der, kommenterte Espen Haug skeptisk på TV 2.

Det ble starten på et minutts mareritt for Røa, for bare sekunder senere doblet Stine Brekken for Vålerenga etter å ha blitt fri av Olaug Tvedten.

Marerittet var riktignok bare i et drøyt minutt, for det ble også kampens siste scoring ni minutter inn i omgangen.

I tillegg til å herje i ligaen er også Vålerenga klar for andre kvalifiseringsrunde i Champions League hvor de møter belgiske Anderlecht. Oslo-klubben har også tatt seg hele veien til semifinalen i cupen der Brann venter på hjemmebane 29. september.