Menu
Innsatsleder Kristian Bjørberg i politiet på universitetet etter knivstikkingen der en kvinne ble alvorlig skadet og en ble lettere skadet. Nå er en mann dømt til forvaring i saken. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Student knivstakk to UiO-ansatte – dømt til sju og et halvt års forvaring

Studenten i 20-årene som knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) i fjor, er dømt til forvaring. Forsvareren sier det vurderes om dommen skal ankes.

Av NTB | 11.09.2024 18:29:45

Kriminalitet og rettsvesen: Dommen er ifølge Khrono i tråd med aktors påstand om sju år og seks måneders forvaring. 24-åringen erkjente seg ikke skyldig da rettssaken gikk i Oslo tingrett i august.

Retten mente imidlertid at studentens sosiale og personlige atferd og funksjonsevne trakk i retning av en klar risiko for nye alvorlige lovbrudd – og at vilkårene for forvaring dermed var til stede.

– Dommen er mottatt, vi er kjent med resultatet og skal nå gjennomgå den grundig for å vurdere en anke, sier han.

Mannen sto tiltalt for å ha knivstukket en 64 år gammel førsteamanuensis flere ganger i magen og overkroppen. Han var i tillegg tiltalt for å ha knivstukket en annen kvinne i hånden og underarmen.

Den 64 år gamle kvinnen ble alvorlig skadet, mens den andre ble lettere skadet.

– Den er i tråd med hva jeg forventet, sier hun.

Knivstikkingen skjedde i august i fjor på et møte med de to ansatte. Samme dag hadde studenten fått vite at han strøk på en konteeksamen, og møtet handlet om dette.

Oslo tingrett dømte ham også til å betale 390.000 kroner oppreisningserstatning til 64-åringen og 120.000 kroner til kollegaen, i tillegg til nærmere 30.000 kroner i erstatning.

Studentens forsvarer, advokat Petar Sekulic, sier til Khrono at de ikke har tatt stilling til om dommen skal ankes.

Hege Salomon er bistandsadvokat for de to kvinnene. Hun sier til Avisa Oslo at hun er godt fornøyd med dommen.

Flere nyheter: