Menu

Afghanistans ambassade i Norge stenger dørene denne uken

Den afghanske ambassaden i Oslo stenger torsdag. Taliban-regjeringen anerkjenner ikke diplomatiske stasjoner som er etablert av den forrige regjeringen.

Av NTB | 10.09.2024 09:15:33

Politikk: – Ambassaden til den islamske republikken Afghanistan vil, slik mange andre politiske og konsulære oppdrag fra Afghanistan, fortsette med sin aktivitet for menneskerettigheter, pluralisme og fred, trass de mange problemene og begrensede ressurser, skriver den afghanske ambassaden på X.

Ambassadebygget i Oslo vil overtas av Utenriksdepartementet, heter det videre.

Det ble tidligere i uken kjent at også ambassaden i London stenges 27. september, etter at Taliban-regjeringen i Kabul avskjediget de ansatte der.

Diplomater som tjenestegjorde under den forrige regjeringen, ble etterlatt i limbo da Taliban tok kontroll over Kabul og kuppet makten i august 2021. Mange ambassader fortsatte driften, men de har blitt anklaget av Taliban for å ikke samarbeide.

Taliban har sendt ambassadører eller diplomater til de fleste landene i regionen, blant dem Kina og De forente arabiske emirater. Verken Norge eller Storbritannia anerkjenner Taliban-regjeringen.

Flere nyheter: