Menu
Leo Skiri Østigård under fotballkampen i nasjonsligaen mellom Norge og Østerrike på Ullevaal Stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Østigård fikk gullklokka – rekordrask til 25 kamper

Leo Skiri Østigård (24) rundet mandag sin 25. A-landskamp for Norge. Han har spilt klart flest kamper på rad av Ståle Solbakkens disipler.

Av NTB | 09.09.2024 20:55:50

Sport: Bare to og et halvt år etter at han debuterte for Norge, får Østigård gullklokka. Ingen på herresiden har nådd 25 landskamper raskere enn romsdalingen.

Østigård debuterte mot Slovakia i mars 2022 og spilte da hele kampen i en norsk 2-0-seier.

I den påfølgende kampen mot Armenia var han ubenyttet reserve, men deretter har han vært på banen i samtlige 24 landskamper. Han er dermed den Norge-spilleren i dag som har den klart lengste rekken av strake kamper.

Ikke mindre imponerende har Østigård spilt fra start i alle sine landskamper. De neste på lista med en aktiv rekke kamper i startoppstillingen er Erling Braut Haaland, Ørjan Håskjold Nyland og Martin Ødegaard, som alle har startet Norges seks siste kamper.

Østigård spilte i midtstopperpar med Andreas Hanche-Olsen i mandagens nasjonsligakamp mot Østerrike på Ullevaal stadion.

Den 24 år gamle Rennes-proffen har scoret ett mål for Norge. Det kom i 2-1-seieren over Irland på bortebane i november 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: