Menu
Erling Braut Haaland er topprangert i nytt fotballspill. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Haaland én av tre giganter i nytt fotballspill – Ødegaard passerte «historisk dårlig» Messi

Erling Braut Haaland er én av kun tre spillere som gis den høyeste poengvurderingen i 2025-utgaven av det uhyre populære dataspillet EA Sports FC. Lionel Messi ligger historisk lavt.

Av NTB | 09.09.2024 19:15:27

Sport: 2025-versjonen av det populære spillet, som selges i en lang rekke land verden over, er svært imøtesett av fansen.

Mandag ga spillprodusenten en smakebit av hvilke fotballstjerner som denne gangen får den høyeste poengscoren. Med en vurdering på 91 troner Erling Braut Haaland helt på toppen av lista sammen med City-lagkamerat Rodri og Real Madrid-spissen Kylian Mbappé.

Lionel Messi har hatt for vane å bli tildelt høy poengscore hvert eneste år, men denne gangen må argentineren nøye seg med 88. Det betyr at han er passert av blant andre Martin Ødegaard (89).

Nærmest Haaland, Rodri og Mbappé følger fire spillere på scoresummen 90: Jude Bellingham (Real Madrid), Vini Jr. (Real Madrid), Kevin De Bruyne (Manchester City) og Harry Kane (Bayern München).

I det aktuelle spillet kan deltakerne bygge seg et lag bestående av stjerner ved å kjøpe og selge spillere.

Også på kvinnesiden er de beste spillerne klare. Der troner Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen nesten helt i toppen av lista. Høyest poengscore har lagvenninnen Aitana Bonmati med 91.

Deretter følger Graham Hansen, Sam Kerr (Chelsea) og Alexia Putellas (Barcelona) med 90.

Chelsea-spiller Guro Reiten følger på nivået under med 88.

EA Sports FC 25 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Fjorårets utgave var den første med nytt navn, all den tid selskapet bak ikke lenger fikk noen avtale med Det internasjonale fotballforbundet om navnerettigheter.

Sist 37 år gamle Messi, som nå spiller for Inter Miami i amerikanske Major League Soccer, var like lavt vurdert, var for hele 16 år siden.

Ada Hegerberg er blant spillerne som følger deretter med 89 i score. Der har den norske Lyon-stjernen selskap av to andre profiler: Sophia Smith (Portland Thorns) og Mapi Leon (Barcelona).

(©NTB)

Flere nyheter: