Menu
Thorir Hergeirsson på pressekonferansen til Norges Håndballforbund på Ullevaal stadion mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Hergeirsson gir seg etter 15 år: – Riktig for meg

Thorir Hergeirsson tar ikke en ny periode som landslagssjef for håndballjentene. EM i høst blir hans siste oppdrag før kontrakten løper ut.

Av NTB | 09.09.2024 14:15:28

Sport: Det ble klart da Norges Håndballforbund hadde innkalt til pressekonferanse på Ullevaal stadion mandag.

– Jeg synes det er riktig for meg. Jeg vet godt hva man sier ja til, og jeg vet også godt hva man sier nei til. Jeg tror det er riktig, først og fremst for meg selv, sa Hergeirsson.

– De som skal lede landslaget mot et OL i 2028, skal få årene som er mellom EM i desember og fram til det OL-et. Det er en god arbeidsperiode, sa han.

I løpet av de 15 årene med Hergeirsson er det blitt 16 mesterskapsmedaljer, ti av dem gull.

– Det han har gjort, taler for seg selv, sa håndballpresident Kåre Geir Lio.

Håndballforbundets generalsekretær Erik Langerud opplyste at prosessen med å finne hans erstatter starter nå.

– Vi må bruke tilstrekkelig tid på å finne en arvtaker, men ikke mer tid enn nødvendig, sa Langerud.

Hergeirsson opplyste til NTB allerede i vinter at forbundet ønsket å forlenge kontrakten med ham. Islendingen selv uttalte tidligere i år at han ønsket en kontraktsavklaring før OL, men det ble satt på vent. I august ledet han håndballjentene til olympisk gull for andre gang.

– Det handler veldig mye om å være klar for å stå i dette i fire år til. Jeg har stor respekt for denne jobben, har Hergeirsson sagt til NTB om framtiden.

Hergeirsson tok over laget i 2009. Før det var han i en årrekke assistent for Marit Breivik. Hans innsats rundt landslaget strekker seg tilbake omkring 30 år.

Årets EM blir dermed det siste mesterskapet for 60-åringen. Det avholdes i Østerrike, Ungarn og Sveits og starter 28. november.

(©NTB)

Flere nyheter: