Menu
Sebastian Strand, daglig leder og marinebiolog i Marine Mind har fulgt Hvaldimir i flere år. Lørdag ble den funnet død. Foto: Marine Mind
Foto: Marine Mind

Politiet om Hvaldimir: Ingen skuddskader

Det har stormet rundt dødsfallet til den populære hvithvalen Hvaldimir. En foreløpig obduksjonsrapport viser ingen tegn til skuddskader.

Av tomas | 09.09.2024 13:37:39

Hvaldimir: Det har stormet rundt dødsfallet til den populære hvithvalen Hvaldimir. Mange har mistenkt at han ble skutt, men nå avfeier politiet disse påstandene. En foreløpig obduksjonsrapport viser ingen tegn til skuddskader, melder NRK.

Til tross for at dyrevernorganisasjoner som Noah og OneWhale har hevdet at hvalen ble utsatt for vold, konkluderer politiet nå med at det ikke er funnet bevis for dette.

– Vi har gått grundig gjennom funnene fra obduksjonen, og det er ingenting som tyder på at Hvaldimir ble skutt,» sier Amund Preede Revheim ved Sør-Vest politidistrikt til statskanalen.

Hvaldimir ble funnet død utenfor Tananger i slutten av august, og dødsfallet har utløst sterke reaksjoner. Både politiet og Veterinærinstituttet har jobbet intenst med saken, men det har vært vanskelig å fastslå dødsårsaken.

Selv om politiet nå har avvist påstandene om at hvalen ble skutt, gjenstår det fortsatt å finne ut hva som faktisk førte til døden. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar ennå, og det kan ta tid før alle spørsmål er besvart.

Flere nyheter: