Menu
Foto: Paul S. Amundsen / NTB

Foreldrepar, bror og nabo nektet straffskyld for voldtekt av tre barn da ankesaken startet

En far, mor, storebror og nabo ble dømt til lange fengselsstraffer i Hordaland tingrett for voldtekt av barn. Ankesaken startet mandag. Alle nekter straffskyld.

Av NTB | 09.09.2024 13:10:06

Kriminalitet og rettsvesen: Det skriver TV 2.

Foreldreparet og deres eldste sønn er tiltalt for voldtekt av de to yngste barna i familien, en jente og en gutt. I tillegg er en nabo tiltalt for voldtekt av jenta samt sin egen sønn.

Faren, en mann i 50-årene, ble dømt til 21 års forvaring i tingretten.

De andre tre ble dømt til lange fengselsstraffer. Alle fire anket dommen.

I lagmannsretten skal over 50 timer med tilrettelagte avhør av de tre barna skal spilles av. Vitnepsykolog Ellen Margrethe Wessel er oppnevnt som sakkyndig. Hun er blant landets fremste eksperter på hvordan hukommelsen fungerer. De fire tiltalte mener nemlig at barna snakker usant, og at de har blitt påvirket av samtaler med barnevernsansatte og politiet.

Tingretten erkjente i dommen at metodene som barnevernet brukte, særlig i samtaler med søskenparet, var «egnet til å påvirke», men mente at barnas forklaringer likevel var riktige.

Politiet startet etterforskning høsten 2020. Da hadde barnevernet og politiet mottatt flere varsler fra flere personer. Sommeren 2021 ble foreldrene pågrepet. Familiefaren har tidligere sonet en dom for nedlasting og deling av overgrepsmateriale. Tingretten påpekte at mange av bildene fra beslaget som ble gjort den gang, ligner på overgrep som barna hans er utsatt for.

(©NTB)

Flere nyheter: