Menu
NVE advarer om konsekvensene med flomvarselet, og at de kan bli like ødeleggende i noen områder som etter ekstremværet Hans i fjor. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

NVE om flomvarselet: Utsatte områder kan få like store skader som etter ekstremværet Hans

Det er fortsatt stor fare for flom og ras på Østlandet og i Trøndelag. NVE anslår at områder som blir truffet av regn, kan få like stor skader som etter Hans.

Av NTB | 09.09.2024 11:35:31

Ulykker og naturkatastrofer: – Slik det ser ut nå er det ikke ventet like mye regn som under ekstremværet Hans, men de områdene som blir truffet av regnet, vil kunne få like store skader som ekstremværet Hans førte til, sier flomvakt Thomas Væringstad i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Det er fortsatt oransje farenivå for flom og jordskred for deler av Østlandet og sørlige deler av Trøndelag. Det er ventet mye regn i løpet av en 12 timers periode.

Et oransje farenivå betyr at flom og skred kan påvirke fremkommelighet og føre til ødeleggelser på vei, jernbane og bebyggelse.

Ifølge direktoratet betyr det at små og bratte vassdrag, elver, bekker og skråninger kommer til å reagere raskt og være spesielt utsatt for flom og skred – og ikke bare de store elvene som Glomma og Gudbrandsdalslågen.

Det er fremdeles usikkert hvordan været vil utvikle seg, men slik det ser ut nå er det ventet at Innlandet og sørlige deler av Trøndelag vil få det kraftigste regnet.

En ny vurdering av farenivået kommer i ettermiddag i 16-tiden, varsler NVE.

Flere nyheter: